Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




Magasabb


  

Én lettem magasabb, de ez még nem elég...

(Jaj, beugrott egy szám... jaj, nem bírom...)

Szóval, a lakásom hozzám ALAKÍTTATOTT, a LÁT segítségével s Misimester áldásos s tökéletes munkájával, ám a tervezett TEP mûtét nagyon nem tervezett mellékhatásaként kialakult magasodásom további igényeket támasztott a már-már tökéletesnek hitt otthonommal szemben.

Mosogatni nem vagyok képes, mert nem tudok egy helyben állni a pult mellett annyi ideig, tehát a bõ két évtizede meglévõ -bár már fizikai valójában átlényegült, hisz az elsõ kimúlt idõs korára tekintettel- mosogatógép nem kényelmi, hanem mindennapi szempontok szerint elengedhetetlen szerepet tölt be. Csakhogy az új felállásban, hogy már kétfelõl vagyok megTEPelve, így már nincs mûködõ, s pláne fájdalommentesen mûködõ alsó végtagom, a mosi alsó fiókját nem tudtam kipakolni, tehát erre valami megoldást kellett találni.
Kicsi a konyhám, ugyan nagyobb, mint mondjuk egy panelkonyha, de kisebb, mint a házunkban volt, tehát ha állok a közepén, remekül elérek bármit egy karnyújtásnyira, tehát nem kell sokat sasszéznom a pult mellett -odaát egy hosszú konyhám volt, amiben több szekrény, s nagyobb pultfelület állt rendelkezésre, de több sétafikát is igényelt a konyhai munka. Ezzel az elõnnyel viszont jár a hátrány is, miszerint kevesebb a szekrény s pláne kisebb a szabad felület is,tehát okosan kellett berendezkedni. (Ahogy a fürdõszobával is, de ott is sikerült...)
Kiókumláltam -némi külsõ javaslat átgondolása után-, hogy mit lehetne tenni, s Misimester meg is oldotta nekem.



Most csak csupaszon a váz van a mosi alatt, de oda még kerül egy fiók, s így lesz teljes a kép. 
Nem tudom elegendõ nyomatékkal kifejezni, hogy mekkora minõségi változás ez a cirka 30 cm! Köszönöm! 

És ez még nem minden!
Ha van egy széknek karfája, akkor gyakorlatilag akár 10cm-rel is alacsonyabb lehet, mint a számomra ideális ÜLÉSMAGASSÁG, de ha nincs, akkor meglehetõsen behatárolt a szabadság e téren, így hasonlóképp a legutóbbi tepelésem óta egy merõ küzdelem volt az étkezõasztal melletti székek használata.

Újfent Misimesternek rimánkodtam, aki ismét tökéletes munkával megoldotta már az évek óta általam használni nem tudott garnitúrát, hiszen az elõbb említett gond miatt nem tudtam leülni rá, de a mesternek köszönhetõen akadálymentessé lett az. Íme:


Szóval, mostanra a szék is alacsonnyá lett, vagyis én nõttem négy centit és így már kínszenvedés volt a leülés és felállás, tehát kértem, hogy ugyanolyan kerettel, mint a képen látható, oldja meg nekem, hiszen Õ fémmunkában maga a király.
Azt mondta, hogy nem úgy fogja, mert az hogy néz már ki egy széknél, meg billegális lenne -erre mondtam, hogy egy-egy csavarral rögzíthetõ a lábainál a keret sarkához, de ez nem gyõzte meg, én pedig tökéletesen megbízom képességében, így nyugodtan vártam az eredményre. 
S ma meg is hozta:



Eddig a dynair-párna szolgált magasításul, mert anélkül nem tudtam használni a széket, de most már nem kell az sem!

Köszönöm!


  2014-01-19
  ~~DISCUSSION~~
akadálymentesítés misimester szék talema

magasabb

ReklámreflexióKiscsoportos decens beszélgetés