Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




Kender


  

Ma reggel a Mokkában -a két zokni felcibálása közben- láttam a Kendermag vs. Kendermagtalanító egyesületek 1-1 képviselõje/vezetõje/elnökhelyettese között egy beszélgetést.
Szubjektív. Tökéletesen szubjektív és mindentõl elvonatkoztatott a véleményem. Olyan buta, csökkent, semmi értékû; de olyan határozott, megingathatatlan, a személyes kín alapján rögzült is, mint én magam vagyok.
Az enyém.
Tehát az apropó a Mokka ma reggeli adása. Egyik fél a "vitában" -mely összesen tartott vagy 10'-en át-, a Kendermag egyesület elnökhelyettese volt, egy fiatal, szimpatikus fazon. Az, aki cannabis bokorral besétált a bíróságra, máskor pedig önfeljelentett, hogy õ használó... Másik fél egy apa, akinek a fia huszonegynéhány évesen túladagolt, és nem tért vissza. Tökéletes tiltáspárti, minden szinten elutasít, tagad, büntetne (használót is).
Megértem a gyászt. Megértem mit jelent a hiány. Megértem milyen állni a sír mellett és tudni a 'miért'-et.
Álltam én is úgy a temetõben, hogy ordítottam volna, hogy "...bassza meg mindenki aki kitalálta a kábítószert!" De akkor, ott a sír mellett is tudtam, hogy nem más tehet errõl, és fõleg nem az a hibás, akinek a pora az urnában van. Akkor is tudtam, mikor a Tolnai utcában a hadnagy azt mondta nekem, hogy ha nem vigyázok az öcsémre, meg fog halni. (Igaza volt. Nem segítettem. Nem volt elég, amennyit tudtam. Szeretlek Zsolti! Köszönöm!)
Aki ennyit mért magára, az ennyit tanul itt. Nem a cannabis a hibás, sõt, ha elkezdi és bekerül a kóterba, nagy valószínûséggel olyan kapcsolatokkal jön ki onnan, ami egyenes út a hernyó felé... ami az urnához vezet. Csak, kizárólag, egyértelmûen... temetõ. (Tudom, Csernus doki, meg több más ellenpélda... minden szabály alól van kivétel.)
A cannabis létezik. Ha legális keretek között lehet hozzájutni, legalább valamennyire ellenõrizhetõ a terjesztése, használata. Ha legális, el tudja dönteni az ember, hogy kér-e belõle vagy sem. Ha legális használhatja, aki akarja... és ha le akar jönni, kaphat segítséget. Kérhet segítséget, a nélkül, hogy beraknák a kóterba, elõzetesbe.
Ide rímel nekem az SzDSz. Ritkán vagyok már arra a fórumon, mert sok az elszállt alak egyrészt, másrészt meg már elmondtam a véleményem többször is (csak az eutanázia témája miatt nézek be néha), tehát a választás joga a felnõtt ember kezében legyen. El tudod dönteni, hogy neked mi a jó.
Ha kérsz csokit, egyél... ...de ha nem kérsz nem muszáj...

----------------------------------------------























Ez kérem, juharfalevél!"*
(Én elhiszem, sõt azt is, hogy nekik nem a cannabis jut eszükbe errõl. Nekem viszont igen. De ez nem baj! Mármint, hogy ez van a ruhán... ha itt baj valami, akkor az, hogy nem volt egyetlen ember a környezetében, aki felhomályosította volna, hogy mi is ez, és vagy melléáll, vagy nem veszi fel többet.:)
*Szabadon idéztem.
(A kép forrása: Hmmm... Eric Cartmant kell segítségül hívnom, mert sajna nem tudom belinkelni a forrást... Ha ideteszem úgy, ahogy én: roki-nemnormi-ehhezsenemért-anyuka képes erre, akkor elér Érdig... normálisan meg, ahogy mindenki más csinálja, s ahogy kell is, hát, úgy nem tudom. De a forrás nálam megvan, a linket el tudom küldeni, ha valakit érdekel. Bocsi.)
A folytatás


  2006-03-06
  ~~DISCUSSION~~
emlék eric cartman hiány pozitív szûrõ talema zsolti

kender_2

Kender... nagypályára csábítá az ember yányát...