Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




Három - avagy a buldózer


  

Ez itt "csak" egy folytatás, hisz a kalandos napom krónikája nem teljes még, mert hiányzott egy pontos mondat.
Már megvan.




Mikor megkaptam a meghívást, megilletõdtem, s mikor összejött a napra annyi minden, láttam a dolog súlyát is.
De hála Aninak s a késõbb csatlakozó Bóvicának, nem tehettem meg, hogy engedjek kényelmességemnek és milyen jól tettem.

Akkor is, ha a mellettem ülõ két blogger jól látta rajtam az elõadás közben, s ugyanakkor ütött szöget, önmagát buldózernek valló szögletes barátném fejébe a gondolat, miszerint valami nem smakkol, s akkor is, ha pontos volt a megérzésük, mert ahogy ott ültem, egy ponton azt gondoltam, hogy merre tudok kislisszolni a terembõl... De hála a lakásszínháznak, s a helyemnek, ami a kijárattal ellentétes oldalon volt, lehetetlen volt észrevétlenül, vagy legalábbis nagy kalamajka nélkül lelécelnem, így maradtam, szigorúan magam elé nézve és a kellékeket figyelve, valamint a zenét, és a darab tagolását... és azon kérdést feszegetve magamban, hogy miért is nem nevetek?? Úgy, ahogy ott mindenki más. Vagyis mondom, egy bizonyos részletig nevettem én is.
Aztán a jeges rémület lett úrrá rajtam, hogy mennyire kilógok az emberek közül. Mert én azon nem tudok nevetni. Sõt, mosolyogni sem. Sõt, nézni sem.
Sõt...
...de így élek.
Csak nem verekszem a botommal.
(Bár, nem félek használni, s ezt hangoztatom is.)

Majd jött egy jelenet, ami átírt minden addigi érzést bennem.
Ahogy ezek az emberek a tengert, a tenger hangját, a hullámok varázsát, a víz felhajtóerejét számomra is érezhetõvé tették, az valami fenomenális volt!
Köszönöm. Ezért, már ezért megérte ott lennem.

Aztán jött az utolsó jelenet:
Saját lábára állni?

Nos, igen. Titánötvözet.
Bal... jobb... bal... jobb... És odaér.

(Nekem jobb  bal ... jobb  bal... ez volt -illetve még most is és mindig- ez a sorrend, egészen amíg vagyok. És odaérek.)

[ht]!
Köszönöm, hogy ott lehettem.
Töprengtem, Mahutani a(z egyik) megmondhatója, mennyit
, azon, hogy mit kerestem én ott. Aztán Õ -Ani- mondta ki és tökéletesen igaza van, és nem tudom hangsúlyozni, hogy mennyire megnyugodtam ettõl.
Már tudom, s akkor is, ha magamtól nem láttam ezt, de már tudom, hogy azért lehettem ott, mert azt akartad, hogy osztozzam a sikeredben. 
És ezért nagyon hálás vagyok.
Az csak egy dolog, hogy mikor az érkezésünkkor elmentél mellettünk a ruhatárként szolgáló beépített szekrény elõtt, rád sem ismertem, olyan szép voltál
. S a lényeg, hogy részese lehettem egy más nézõpontnak is, kirángattál az emberek közé. Mert ha nem jut eszedbe rokiként gondolni rám, s csak akkor esik le, hogy ezzel nekem kényeskedõ mûroki lényemben bajom lehet, akkor ez jól van így. Ez nagyon jól van így. 
Köszönöm.

 



Mellesleg, ha Te buldózer vagy, akkor én mi? Ahogy vettem fel a kabátom, a mankómmal bírtam lesodorni a K O M O D feliratot a míves komódról a ledõlõ mankómmal...

Szóval, ha tudsz, bocsáss meg, hogy gyakorlatilag elmenekültem a végén, de ezt nekem helyére kellett tennem magamban.

És azt kell még mondanom, hogy a közönség reakciójából ítélve, nagyon sikeres elõadás volt. Nem beszélve arról, hogy a mûvészet lényege, hogy gondolkodásra késztesse az azzt befogadót. Nos, ezt nálam elérte ez a darab.
Jobb lettem tõle.
Köszönöm szögletes barátném!


  2011-03-13
  ~~DISCUSSION~~
bóvica ht komód komod mahutani színház talema

harom_avagy_a_buldozer

SokMi mászik a falon?