Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools


Bölcsõ


  


Próbáltam úgy elintézni az aznapi utam, hogy egyáltalán kibírjam, mert tudta, sok lesz ez a móka nekem, mert a célom, ahová el kellett jutnom, nem tartozik az általam önerõbõl megközelíthetõek közé.
Alapítvány jelentette a megoldást, hisz a BKK mozgássérült szállítása valahogy az utóbbi mondjuk két évben sajnos sosem alkalmas arra, hogy engem is el tudjon vinni. ("Sajnos tele van... nem jó máskor?" Mint most megtudtam a(z asszem két-három évvel ezelõtt) nagy dirrel-durral bejelentett kisbuszpark-növelés következõ lépése lezajlott idén, mely kocsiszám csökkentést jelentett, de ezt már nemhogy ünnepélyesen, büszkén, de sehogy se jelezték.)
Szóval, Sérültekért Alapítvány bevisz, aztán majd valahogy kijutok, gondoltam, hiszen sokáig szándékoztam maradni, ráadásul a hivatalos dolgom után még baráti kávézásra is készültem, így nem akartam megkérdezni sem, hogy maradjanak velem, örülök, hogy ilyen rengeteget segítenek nekem. (Nem túlzok, vannak helyzetek, amikben egyszerûen nem boldogulnék Zsuzsi, Gábor, Kriszti és a többiek -az Alapítvány munkatársai- segítsége nélkül.)
Reggel indultunk is, és már a következõ kört is megbeszéltük -hiszen például a János Kórház Ortopédia osztályára nem jutok fel gyalog... lehetetlen küldetés két mankóval... úgyhogy taxi lenne a megoldás -kényes vagyok, így ez nem jön be...-, vagy betegszállító, amiben én csak fekve tudok utazni, az meg azt jelenti, hogy lefoglalok egy teljes kocsit, vagyis ez macera, nekem nem annyira, de a szolgálatnak mindenképpen- s mikor kitettek a Nappali kórháznál az OORI-ban, persze ismét megkérdeztek, hogy biztosan boldogulok-e s mikor megnyugtattam õket, hogy persze, menjenek csak, mentek is, mert ezer dolguk van. És én nem hazudtam, az OORI-ban mindig akad valaki aki segít, hiszen ha valahol, hát ott nem különleges dolog a sérült.
Találkoztam fõorvos-asszonnyal is és megbeszéltük, hogy sajna idén már nincs hely, így jövõre inkább tavasszal -tehát márciusban mondjuk- megyek majd, ha már nem kell a jeges utaktól tartani. Mert volt tán három év, mikor január-februárban jártam s minden alkalommal volt 2-3 nap, mikor a jég miatt egyszerûen nem tudtunk felmenni az intézetig, ám tavaszra most még nem adnak idõpontot, majd hívnak, ha akörül tart a naptárba vétel.
Aztán kértem cipész-elérhetõséget, s kaptam is, egyelõre csak reményem van, hogy jó susztert találok, de az õ ajánlásuk mindenképpen fontos, hisz az ortopédcipõ egy kényes téma. Tudja akinek volt már kényelmetlen cipõje.
Majd felmentem az ezer lépcsõn át a fõépületbe, ahol éppen akkor szállt ki a betegszállítóból Sanyi, az a betegtársam, akit 2003-ban az elsõ csípõprotézis mûtét után, ott, az OORI-ban a_Hetes-ben ismertem meg, aztán tavaly a második -elsõ bal- TEP mûtét után ismét találkoztunk, s mostanra, mivel neki is meg nekem is volt ott dolgom, egy kávézást beszéltünk meg.
Örömmel üdvözöltük egymást, Õ ment az osztályra a dolgára én meg a büfébe.
Megittam egy életmentõ kávét, aztán végigkilincseltem a segédeszköz boltokat elsõsorban cipész elérhetõségért s nem kevésbé fontosan mankózokniért. Nos, elõbbit kaptam, utóbbit a négy üzlet egyikében sem. Bakker... de még nem a "csövön járok", így még nem életveszélyes a helyzet...
Aztán ittam még egy kávét és  ismét Révészekkel beszélgettem. amit mindig nagyon értékelek és akiknek a munkáját elengedhetetlennek tartok, mellesleg akik egytõl-egyig nagyon szimpatikus emberek.
Majd jött Sanyi, s kiderült nem sokára befekszik az osztályra, úgyhogy nekem újabb feladat, meglátogatom majd. Kicsit tudtunk csak beszélgetni, mert alig egy óra múlva megérkezett érte a szállítás, nekem meg pont elõtte szólt András, hogy ha van idõm, látogassam már meg a mûhelyét.... nos, ez a kérés, azt hiszem ... spam??? ... hiszen soha, egyetlen alkalommal sem hagynám ki, hogy találkozzam vele, ha csak a közelébe kerülök, hiszen András nekem egy ikon. Mint Fazekasdoki, vagy mint Demeter Anikó.
Kaptam egy dobozos üdítõt Sanyitól és egy fenyegetést. hogy reggel hajnali nyolckor fog ébreszteni, mert tudja, hogy álomszuszék vagyok. (Tavaly, amíg egyszerre voltunk az osztályon, minden reggel ágyba hozta nekem a kávét... szobatársaim pedig elnézõ mosollyal tûrték a korai -igaz csak pár másodpercig tartó- látogatást.)
Kikísértem a betegszállítóhoz -aki úgy számította, hogy én is megyek velük, mert a Moszkváig levinnének, Sanyi megbeszélte elõre, de közben mivel Andráshoz voltam hivatalos, ezt a szívességet le kellett mondanom-, majd mentem az ergoterápiára.
Éppen volt benn két beteg, és találkoztam az osztály vezetõjével is, akitõl engedélyt kértem, hogy ott lehessek, mint visszajáró lélek, de jelenleg nem beutalt, s ismer régóta, így engedélyét megadta. :)
Én pedig ismét tátott szájjal csodálkoztam rá a mûhely hangulatára és a benne lévõ dolgokra, amik a betegek s András keze munkái.

(Nem hagy feltölteni a rendszer, és nem emlékszem rá, hogy hogyan kell küldõ szerverrõl képet betenni. Segítene valaki?)



Személyesen Õ maga, Tas András, az OORI ergoterapeutája, s akinek én magam azt köszönhetem, hogy a nihilbõl kijöhettem, mert segített megkapaszkodnom az új helyzetemben
.

Elmeséltem a nagy hírt Andrásnak, hogy nagymama leszek.

Vagyis már vagyok, csak Erik még Berta pocakjában lakik, s november elején bújik majd elõ.
András gratulált és beszélgettünk egy jót a nagyszülõség témában, s ezenközben jött az ötlete, hogy ha szeretném, készít Bertának s Eriknek -na jó, bandinak, az apukának is...- egy jelképes bölcsõt, ami ugyan csak akkora, hogy majd az épp megszületõ Erik lábacskája mondjuk beleférhet, ám jelképnek fantasztikus!
S mondom, míg ott voltam, meg is csinálta. Íme:


(Ezt a képet korábban betettem s utána akartam szerkeszteni a helyét ilyesmit s akartam még mást is idetenni, de nem hagyja a szerkesztõ. Rég tudom, hogy picasa-ból dolgoztam, de a módját elfelejtettem már... nagyon megköszönném, ha valaki segítene nekem!!!)

Aztán, mivel eljátszottam a hazautam biztonságos megvalósításának lehetõségét, így szegény Andrást kellett megkérnem, hogy kísérjen el amíg már boldogulok magam is, ha lejárt a munkaideje. Tehát együtt mentünk ki a kékbuszig, amirõl én tudtam, hogy iszonyú messze van s nekem nem szabad ezt megkockáztatnom, de most nem volt más választásom, s kigyalogoltunk. András segített és a buszon egy idõs úr is csatlakozott még -s mivel már rosszul voltam a fáradtságtól a jókedvük és felém való kedvességük nagyon jól esett- így ahhoz képest kifejezetten vidáman értünk a Moszkvára. 
Ezúton is pozitív energiákat küldök a mérnökúrnak!
Ott aztán együtt szálltunk a metróra, ahonnan én azt hittem két átszállás kell, de szerencsére András megint segítségembe volt s rámutatott az egyértelmû tényre, hogy ha elmegyek a Keletiig, ott rögvest a 4-esre szállhatok, így megspórolva egy fel-hehehe-le-hehehe utat... És ugyan a metrókon leülni nem tudok, de legalább nem kellett gyalogolnom, a buszra is kellett várnom, de ripsz-ropsz este fél hétre itthon is voltam.

Aztán persze még horrorfilm nézésre sem futotta energiámból, és reggel 10-kor keltem.
Ma meg mociztam néhány órát, holnap meg egész nap jelenésem van Pesten.

Ja,és kaptam egy levelet a város polgármesterétõl, aminek tartalmát majd jegyzem itt is, de még kell egy kis történés ahhoz, hogy befejezett, vagy legalább igazán folytatódó múltként beszélhessek róla.

Hiszen:

Akadálymentesen - mindenkinek élhetõbben!



Például, Erik sétáltatása a babakocsival is könnyebb feladat, ha nem kell járdaszegélyeken akrobatázni, ugye? 




  2014-10-03
  ~~DISCUSSION~~
andrás bölcsõ oori talema

bolcso

EGYENLO=RehabCritical Mass