Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




Az ördög számtana


  

Nos, nem másnap este, nem is harmadnap, de csak sikerült megnéznem.

Igen, ez már a második amit Hukkk ajánlott nekem, s ez is olyan, amit amúgy nem ismertem, s amiért igaz köszönettel tartozom neki.
A szív bajnokai volt az elõzõ, majd ez, amit napokkal ezelõtt ígérgettem már, hogy megnézem, aztán csak torlódtak semmitérõ és semmittevõs életemben a dolgok -közben egy mozi-túra is, amiért Ildikének tartozom hálával- s ma, hogy kiderült, végképp bemondta az unalmast édes-drága-okos-kedves gépem, így Hármaska asztali cuccát vagyok kénytelen idõnként bitorolni, s nem akartam kiejteni ezt igen likas agyamból, hiszen a gép, amin a link el van mentve imáron az enyészeté, így csak saját erõforrásra támaszkodhatom memóriailag s ugye, ismerve ezen lehetõség igencsak korlátozott voltát, hát jobbnak láttam, ... jobbnak láttam, ma látni a filmet. Amíg emlékszem úgy ahogy az ajánlatra.
(Mert már a cím sem derengett... csak valami, amit meg kell tennem... )

Megnéztem.

Olyan szépeket gondolok most azokról az ifjú, erõs hímekrõl és ifjú, erõs asszonyokról, vagy ifjú erõs honleányokról, akik éltetik a jelenvaló náci terjeszkedést, de olyan szépeket, hogy azt nem lehet karakterekbe foglalni.





S ez az inger, mármint a szép gondolatok ezen organizmusokkal szemben, akik éltetik ezeket a nemes, emberi, jól megmagyarázott és nyilván igazán igazságos eszméket, eddig sem voltak mások. Hiszen sokat olvastam, majd annyit láttam is, s tanultam is errõl a korszakról, és gyárilag úgy vagyok összerakva, hogy nem kell tán külön impulzus ahhoz, hogy a gondolataim stabilak legyenek az ezt éltetõkrõl, most ez pusztán annyit jelent, hogy ismét, épp most, le is írom. Mert megnéztem ezt a filmet.

 

Az ördög számtana.
"Kivon... hozzáad... kivon.. hozzáad... kivon... kivon... kivon...."

Kevesebb leszel te magad is, ha csak elveszel.
Igen, ide is tökéletes az integráció fogalma.
Ha nem szereted a sántákat, alacsonyakat, bajuszosakat, feketéket, sokszoknyásokat... zsidókat? Ne akard õt magadhoz hasonlóvá tenni! Ne akard, nem is lehet mindenkit asszimilálni. Az nem jó megoldás. Mindenkibõl elvesz.
Vedd tudomásul a másságát, akkor is, ha te nem értesz egyet vele -de nem árt azzal senkinek- és fogadd el!
Integráció.

Ja, hogy akkor nem lehet talicskába gyûjteni az értékeket? Hát, kérem, ammán baj. Tudom. Szar ügy.
Ez az oka, ennyire egyszerû lenne a nyomor a lelke helyén annak aki nácinak áll?
/Kötõi kérdés./

.............................................................

Illés prófétának miért nyitják ki az ajtót? Valaki mondja már el nekem, kérem! Többféle utalást is találtam erre, de ahányat olvastam, annyiféle magyarázat volt, így itt is kérem, hátha! Köszönöm.



  2012-01-29
  ~~DISCUSSION~~
az ördög számtana film hukkk talema

az_ordog_szamtana

37Mit jelent nekem? - Életrevalók; francia vígjáték 2011. r: Eric Toledano, Olivier Nakache