Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




7. nap


  

Erdõjárás.

Elõzõ napom itt, Írországban

Ma dél körül olyan álomkór tört rám, hogy Ditte csak rám nézett és kérdés nélkül ajánlotta fel a szundi lehetõségét. Lelkére kötöttem, hogy ne hagyjon sokáig aludni, mert terveink szerint a délutánt egy kirándulással szerettük volna tölteni (nem röhögni! mondom, nem röhögni!!), s azt ugye nem lehet " este elkezdeni", mert még az egészeknek is idõigényes tevékenység.
Tehát, felmentem és ledõltem, hogy majd -gondoltam- kis olvasással kipihenem magam s utána újult erõvel mehetünk túrázni (nem röhögni!).
Nem tudom, de ez a Pi fickó rám a totális érdeklõdés és ugyanakkor a szinte azonnali alvás kiváltásával hat, úgyhogy ma sem tudtam meg túl sokat élete részleteirõl. (De sebaj, ma még alvás elõtt újra kísérletet teszek erre, meg aztán még van néhány nap, s ha így haladok a vége felé már lábraállni sem lesz erõm, tán majd akkor olvasok. :)
A megbeszélt idõpontban Ditte felébresztett, én fel is keltem, de mindenekelõtt nekem saját magam kellett elhelyeznem a térben, hogyaszongya mégis hol vagyok éppen? és ha ez megvan, akkor mi is történik velem mostanság, pláne a mai napon, ráadásul reggel van esetleg, vagy mi??? Nos, mikor ezen egyetemes kérdéseknek a végére értem jöhetett a következõ: megyünk-é Gougane Barra felé erdõt nézni. Én állítottam, hogy megyek én, szívesen, sõt, de pláne... Tehát, amint elkészültünk, máris útrakeltünk.
Olyan fél 4 felé indultunk és köbö 1 órát vett igénybe az utazás, de én akármeddig mentem volna még, hisz valami elképesztõ, ghyönyörûséges, mesebeli tájakon autóztunk át.
Ízelítõül néhány:





Hihetetlen erdõ-élményem volt, mikor odaértünk a pihenõhelyhez, s megettük elemózsiánkat (DZ egy banánt, Gerda s én pedig csokis csigabigát), majd sétafikáltunk kicsinyt ott, aztán amennyire tõlem telik, azt játszottam, hogy kirándulok. Ennek bizonyítéka az ösvény például:



Itt kezdõdött a lépcsõ, addig tartott az én túrám



Az iménti pozíciómból körbepillantva a természet régen látott ilyetén részletei tárultak elém



Ezt pedig csak azért mentettem a képeim közé, hogy bizonyítsam, a szocializmus bizony világot átszelõ idea, hiszen Mao Ce Tung elvtárs közeli rokona még itt is megtalálható, csak kicsit kell menni a nyíl irányában. (Jóvanna, mikor eszembe jutott még viccesnek tûnt!:)


Aztán, mikor már eluntuk óriási túránkat, igyekeztünk vissza a civilizációba, de terveink szerint meg kellett állnunk a még bõven az erdõben lévõ wc-nél. Ami egy magányos épület, a rengetegben benne, minden emberi felügyelet (é.: wc-s néni és társaik) nélkül.
És hogy miért kerül ide ez a nem éppen beszédtéma szintû esemény?
Hát, azért kérem, mert mint mondtam, ez gyakorlatilag a senki földjén álló épület, felszerelve minden szükségessel (é.: papír, szappan, törlõkendõ), de mindez tetejében még ez:



Mert ez ugye, nekem, mint gyakorló rokinak igencsak szívemhez közel álló téma. Újra mondom akkor az opciókat: benn a sötét rengetegben, nem maszek alapon üzemeltetve, nem pénzbedobásos zárral, nem kulcsot elkéregetõs roki szekcióval, hanem "csak úgy" természetesen, az erdõben, a kirándulók igényeit kielégítendõ, a normál ffi és nõi mosdókkal egy épületben , rámpával ellátott bejárattal (nem küszöbbel), bent pedig kerekesszékkel megfordulásra is alkalmas belsõ térrel, mindenfelé kapaszkodókkal és háttámlával a megfelelõ helyen, alacsonyra épített mosdókkel, tükrökkel a mozgássérült illemhely.

Van. Van még mit tanulni. Hát rajta! Ez egy jó példa, és lehet legyinteni is, hogy nekem ezen akad meg a szemem, de mint azt Dittével átbeszéltük, a falra ragasztott rokik* bizony így gondolkodnak. (Mert a rokik általában "úgy készülnek", hogy valami felületre felragasztja õket valami...:) Nem elfelejteni: ez kérem, a roki-humor!
* Itt a jel a "falra ragasztott roki, ugye. :)

  2008-07-30
  ~~DISCUSSION~~
ditte írország talema

7_nap

5. nap8. nap /a