Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools


15./'12 - hazafelé, aztán fáradtan, mint egy vaddisznóbõr...


  

Hajnali eccercsak Ditte bekopogott a szobámba, hogy ébresztõ van, én, gondoltam még kicsint lustizom és hagytam magam nem felkelni, lesz ami lesz.

S mint kiderült, jól is tettem, mert valami tsoda folytán az ébresztõ, önhatalmúlag egy órával korábban szólt, tehát megkaptam -s ezt is még kérnem sem kellett- a pihit. Aztán mikor már valóban 4 óra elmúlt, kelni kellett, készülni s menni.

A két alvó medvebocs jött velünk, mert Medvének reggel mennie kellett dolgozni, így õket Ditte kispárna s takaró felnyalábolása után kötötte be a gyerekülésekbe, s ott szuszogtak békésen a hátsó ülésen, míg Dublinba értünk.

Telihold volt. Hogy ez mit is jelent, én nem tudom, de majd egy erre járó boszorkányos lyány jól megmondja, tán. Mindenesetre ez nekem tökéletesen passzolt a hangulathoz, hiszen búcsúztam a tájtól, a hangulattól... próbáltam -ahogy a két hét minden percében- néhai memóriám nem is létezõ fiókjaiban elraktározni a tapasztalást, mintegy beégetni a képeket retinámba -vagy hogy kék ezt mondni-, hiszen öreg vagyok és fáradt, mint egy vaddisznóbõr...
Ezt sem szabadna elfelejteni, Zoi egyetemes megjegyzése ez, és tökéletesen leírja a jelen állapotom.

9:30-kor szállt fel a gép,én igyekeztem ébren maradni-többé-kevésbé ez sikerült is-, melynek egyik eredménye, hogy végre azonosíthattam Esztergomot a magasból, ami eddig -ha jól tévedek- egyszer sem sikerült, de most!! Háhá!!

Most a segítség rendben ment, sõt, itthon segítõ-ember mesélt is kicsit a fennálló állapotokról, amivel lefestette az amúgy is nyilvánvaló jelen helyzetet hazánkban... és ez nem volt túl kellemes, csak amolyan "megnyugtató": míg nem voltam itthon sem változott sokat e félázsiai népség -mármint ahogy hallom, mi, magunk, magasból nézvést- helyzete, közérzete, élete...
Oly annyira rendes volt segítõ-ember, hogy a parkolóig, a kocsiig kitolt a kincstári székkel, ami egy külön nagy köszönömöt megérdemel.

Hazaértem, nemrég pihentem csak le, de nem tudok még igazán...

A kockás földek... a kifelé nyíló ablakok... a birkák, melyeket elnyomnak a tehenek... a szarkák és varjak és gerlék... a szívritmuszavart okozó széles(telen)ségû fõutak... a mosolygó emberek... a mindenhol szabad és mindenhol meglévõ roki-parkolók... a színes házak... s tolerancia.

Alszom, álmomban csengetek picit... és ha álmodnék -ha nem irtotta volna ki e képességet az agylágyulás-, ilyen helyre álmodnám magam...

Holnaptól eccercsak lesz idõm elolvasni a rengeteg kommentet s válaszolok is rájuk! Köszönöm!



  2012-08-02
  ~~DISCUSSION~~
ditte írország talema

1512_hazafele_aztan_faradtan_mint_egy_vaddisznobor

13./'12. - világítótorony, ír reggeli, miegymásNyári zápor - ZENEMA