Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools


Valódi gyöngysorok

Valódi gyöngysorok, vakító fogsorok, hiszen ez nem Monte Carlo…
  Egy része igen, persze. Van egyetlen képsor, ami biztosan legalábbis Monaco, a rengeteg piros-fehér zászlóval és piros-fehér kockás táblával. Olyanokat a franciák nem raknak ki. De hogy Monte Carlo-e, azt ebből lehetetlen megmondani, a kamera négy másodpercig söpör valahol, és valamicske látszik két épület homlokzatából. Monaco hatalmas ország, vannak helyek, ahol ezerhétszáz méter széles, és tíz percbe is beletelhet hosszában végigautózni rajta, hát ezt a teret én megtalálni nem tudom. Lehet éppen Monte Carlo is.
  De a filmecske lényegi része, a fotózás az úszómedencénél, az itt van nálunk Villefranche-ban. Kivágtam négy képet.

montecarlo1.jpg

Ott a Félsziget és a Saint Hospice-fok. Látszik a L’Espalmador-öböl.

montecarlo2.jpg

Ez a villefranche-i tengerpart a La Darse marinával, jobbra Mont Boron.

montecarlo3.jpg

Itt még jobban látszik a Saint Hospice-hoz vezető földnyelv, aminek a magyar szem számára vicces Puncia a neve, és az Anse La Scaletta.

montecarlo4.jpg

És igen, ez a kép kétségtelenül Monaco. De a klip lényegi része Villefranche-ban készült, elég jól meg lehet mondani, hogy körülbelül a Leopolda magasságából. Az avenue Léopold II-n kapásból találtam egy villát, ami fekvése és jókora medencéje szempontjából éppen megfelelő, bár persze lehettek jó pár száz méterrel arrébb is. De nem errébb. A villa, amit találtam, tőlünk légvonalban lehet talán négyszáz méter. Onnan viszont már a Fourmis-öbölre láttak volna rá, a Félsziget másik partjára.
  Monaco innen jó húsz perc autóút.

»»»»»»