Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools
TV–BASIC

Harminc évvel ezelőtt, 1985 januárja és áprilisa között ment adásba a Magyar Televízió első és egyetlen távoktatási sorozata. Soha tévésorozatnak ekkora hatása nem volt még Magyarországon. Ezrek, talán tízezrek láttak hozzá, hogy megtanulják a BASIC nyelvet, ami akkoriban az elérhető számítógépek mindegyikének beépített nyelve volt, így ez jelentette a kulcsot az akkor még titokzatos újdonsághoz, a számítógéphez.
  Harminc év a számítástechnikában szinte beláthatatlan időtartam. Minden elavult már, amit a sorozatból tanultunk. De máig sokan vagyunk a szakmában, akik ennek a sorozatnak köszönhetjük számítástechnikai műveltségünk alapjait, s amit azóta tanultunk, ahhoz tanultuk hozzá.
  A harmincéves évforduló tiszteletére írtam egy könyvet. Azaz dehogy írtam. „Megírni nem kell, az már megtörtént harminc évvel ezelőtt, nekem csak meg kell ismételnem azt, amit akkor tettem – még részletesebb, pontosabb formában. 1985 telén-tavaszán tizenhat estén ott ültem a tévé előtt és jegyzeteltem, igyekeztem fölírni minden fontosat, amit mondanak. Hogy ez mennyire sikerült, nem tudom, a jegyzetek hamarosan elvesztek.” Ez áll a bevezetőben.

TV–BASIC – a tévésorozat, amely történelmet írt

»»»»»»