Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




Tisztelt Lidl!

Március 14-én kellemetlen élményben volt részünk szegedi üzletükben. Feleségemmel mindketten tolókocsisok vagyunk. A bejáraton bementünk az üzletbe, ahol utunkat állta az a függőleges rúdon elhelyezett forgó alkalmatosság, amit a továbbiakban az egyszerűség kedvéért csak tolókocsistoppernek neveznék. Mögöttünk feltorlódott a sor, két vásárlótársunk is megpróbálta elmozdítani a tolókocsistoppert, sikertelenül. Mi dudáltunk, az automata szüntelenül kiabált, hogy „nem kijárat, menjenek a pénztárhoz”, de nem jött senki, hogy segítsen rajtunk. Végül megfordultunk és kimentünk a bejáraton, majd bementünk a kijáraton, mindkét helyen számtalanszor nekiütközve a többi vásárlónak, bevásárlókocsijaiknak és szitkozódásuknak, a szűk helyen az ajtóknak és falaknak is, de bejutottunk az üzletbe.
  Itt találkoztunk Harrison Ford üzletvezetővel, akit kérdőre vontunk, hogy miért van ott a tolókocsistopper. Ford úr közölte, hogy cégüknél ez a szabvány. Vele ezután többet nem is vitatkoztunk, neki az a dolga, hogy a központi utasításokat végrehajtsa. Azt is elmondta, hogy a bejáratnál csengő van elhelyezve a mozgássérültek számára. Néhány nappal később feleségem és édesanyja ki is próbálta a „csengőt”. Percekig nyomkodtak valamit, ami nem volt semmilyen emblémával vagy felirattal megjelölve, vártak, de nem jött senki, nem történt semmi. Más megnyomható dolog nem volt a bejárat környékén. Végül bementek ugyanúgy, a forgalommal szemben, mint korábban, a többi vásárló szitkozódása közepette.

Nos, ha cégüknél ez a szabvány, akkor tájékoztatnom kell Önöket további szabványokról is. Családunkban, mely négy tolókocsisból áll, az a szabvány, hogy ahova mindenki más akadálytalanul bemehet, oda mi is akadálytalanul be óhajtunk menni, anélkül hogy mások segítségére várnánk, anélkül hogy a forgalmat akadályozó kerékkötőknek éreznénk magunkat. Magyarországon és az Európai Unióban a szabványokat törvénynek nevezik, és azok is ugyanezt mondják; talán elengedik most nekem, hogy konkrétan idézzek az esélyegyenlőségi és az antidiszkriminációs törvényből, Önök is meg tudják szerezni. A törvények pedig erősebbek az Önök szabványainál.
  Szeretném figyelmükbe ajánlani a Media Markt által is alkalmazott forgalomszabályozó eszközt, amelyen a tolókocsisok akadálytalanul átjutnak, ugyanakkor a bejáraton kimenni szándékozókat hatásosan megállítja. Ez két karból áll, amelyeket a befelé igyekvő vásárló előtt fotocella nyit ki. Tény azonban, hogy miután az Önök üzleteinek be- és kijárati ajtaja ugyanígy viselkedik, vagyis a menetirányból érkezőt átengedi, a fordítva haladót viszont nem, ilyen eszközre igazából nincs már szükség. Ahogy a tolókocsistopperre sem.
  Örülnék, ha válaszukban arról tájékoztatnának, hogy a tolókocsistoppereket eltávolítják üzleteikből, és nem kellene törvényi eljárásra vesztegetnünk az energiánkat.

»»»»»»