Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




Szirénaballada

Érdekes volt olvasni a cseh weben, hogy többen kommunista propagandafilmnek érzik, hát úgy ültem neki újra megnézni a Mentőket, hogy erre pedig kíváncsi vagyok. Csakugyan az? Hogy nem vettem észre, amikor kétszer is láttam? Huszonhat és tizenhárom évvel ezelőtt, véletlenül tudom.
  Az eredmény elszomorító. Vajon hány olyan film és tévésorozat fekszik az archívumok mélyén, amikre valaki rámondta, hogy propaganda, és többé nem nyúltak hozzájuk? És ami abból propaganda mégiscsak, aközött is mennyi lehet az értékes műalkotás? A Vatikánt is propagandacélból építették, de mit von ez le a Sixtus-kápolna művészi értékéből? Az Állami Áruház színtiszta propagandafilm, ahol olyan fontos volt bemutatni az imperialista reakció aljas támadását és a szocialista kereskedelem hőseit, hogy az elemi logikáról is megfeledkeztek, de mit von ez le Feleki Kamill Glauziusz bácsijának értékéből?
  Hát a Mentők pedig nem propagandafilm, vagy ha igen, nem a kommunizmusé. A mentőszolgálaté, amely mindenhol ugyanolyan körülmények közül indult és ugyanúgy fejlődött, legfeljebb nem ugyanakkor. Amikor nálunk vetítették a sorozatot, talán nem tűnt fel nekünk az időtávlat, ami valóban csalóka, a szereplők nem öregszenek és a magánéletükben is csak pár évre való esemény telik el, de közben a technika fejlődik, szélsebesen, tizennyolc év telik el, 1957-től 1975-ig ível a sorozat. Az elején Jandera doktor elveszít egy folyóból kihúzott kisfiút, mert nincs ambuballonja és nem tud CPR-t csinálni. Még egyiket sem ismerik.
  Sajátos technika. Mivel a szereplők magánélete sokkal nagyobb hangsúlyt és terjedelmet kap, nem igazán látszik, hogy a valódi főszereplőknek itt kerekeik vannak.
  130321-1.jpg
  Az első sanitka a sorozatban a Škoda 1201-es, lapos kocsi, az ötvenes évek tipikus autója. Az első hat részben ezzel járnak.
  130321-2.jpg
  IMV 1000-es Jugoszláviából, a hetedik résztől kezdve.
  130321-3.jpg
  És az utolsó két részben a Škoda 1203-as, a hetvenes évek álomautója. Olvastam róla minden rosszat, de akkor az volt a csúcs. Mentőben mindenképpen.
  130321-4.jpg
  Nálunk Nysák jártak, lengyel gyártmányú, huzatos, zörgő bádogdobozok. Sok kilométert lenyomtam bennük, de – egyetlenegyszer – utazhattam Škodával. Olyan érzés volt, mint szekérről űrhajóba ülni. Döbbenetesen kényelmes volt, és úgy ment, mint a selyem, mintha szárnya lenne, nem kereke.
  Ők a tévésorozat főszereplői. S bizony a Jandera család nagy válságainál sokkal jobban emlékszünk a suchdoli repülőgép-szerencsétlenségre, amely 1975. október 30-án valóban megtörtént, és alkalmat adott Petr Nárožnýnak, hogy tizennégy gyönyörű sanitkát vezényeljen ki a garázsból, amik aztán Žižkovtól Suchdolig egész Prágát végigüvöltik a rendőrségi Volgákkal és a tűzoltók Tatráival kórusban.

És főszereplő itt mindenki, akinek kereke van és vörös kereszt vagy hasonló jel az oldalán, és mindenki, aki bennük ül és az életünkért vonul.

»»»»»»