Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




Súlyadó

Megint kimutatták, hogy én valami rendkívüli rendellenesség vagyok, ilyen állat nincs es. Az általában 2000-4000 forintos adó nekem 12 ezer forint. A „kedvezmény” levonása után. Megparancsolták, hogy fizessek huszonötezer forint adót, fölhívtam az ügyintézőt, aki elmondta, hogy ebből még lejön a tizenháromezer forintos kedvezmény, marad tizenkétezer. Így szereztem tudomást az új adóról.
  A kocsim a segits.lattilad.org oldalon látható. Azért vettünk ekkorát, mert ebben fért el a négy tolókocsis ember. Egy gombostűt nem lehetett már leejteni, de el tudtunk menni hazulról. Négy ember jövedelméből törlesztettük a kocsit, három év múlva már csak hároméból, öt év után már csak kettőéből, plusz megörököltem az autót, ennyibe került az, hogy a feleségem nevén volt. Még mindig tart a törlesztés. Semmilyen állami vagy nem állami szervezet egy fillérrel nem járult hozzá, ellenkezőleg, azért kellett autót vennünk, mert 1. nincs tömegközlekedés, 2. nincs szállítószolgálat. Van, de amikor sorozatosan otthagytak minket, akkor úgy döntöttünk, hogy autó kell. A harmincötezres törlesztőrészlet már ötvenötezer, plusz fizetem a biztosítást, a futamidő alatt kötelező cascót is, havi hetvenezer forintban már benne van az autó úgy, hogy még nem vettem bele benzint, nem vittem szervizbe, műszakira.
  Most pedig az állam benyújtja az igényét, hogy még adózzak is azért a kocsiért, amit soha nem vettem volna meg, ha ő akadálymentesít. Az összeg már másodlagos, ámbár én „véletlenül” háromszor annyit fizetek, mint a cikk szerinti maximum – az elv az, ami számít. Ha egy forint lenne, akkor is tiltakoznék ellene. Milyen jogon szed be pénzt az állam a kocsimért? Mit tett azért, hogy kocsim legyen? Méltóztatott kegyesen elbliccelni az akadálymentesítést, amire a saját maga által szabott határidőt előbb törvénytelenül módosította, aztán azt se tartotta be? Ezzel kényszerített, hogy vegyek autót, és ezért jár neki pénz?

Hozzászólásom szövege ehhez a cikkhez.

»»»»»»