Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools


St. Atisztika

A statisztika szent és minden híradótudósítás kötelező része. Miután a békávések megvertek egy embert, a híradó rohant minket értesíteni, hogy naponta tízezer ellenőrzést végeznek, október 31-éig hárommilliót, és százharminchárom panasz érkezett ellenük.
  Én is tudok statisztikázni. Egy átlagos békávéellenőr ütéseinek 75%-a, rúgásainak 60%-a talál, és a találatok 99%-a fáj. Ez érintheti a sértett végtagjainak 80-100%-át, valamint törzse felületének 50-60%-át is. Belső szerveinek 10-20%-a szenvedhet súlyos sérüléseket, amelyek későbbi gyógykezelése békávéellenőr-ütésenként és -rúgásonként akár egymillió forintjába is kerülhet a társadalombiztosításnak. (Csak a találatot elért ütéseket és rúgásokat számítva.) Több ellenőr együttes ütései és rúgásai hatására az áldozat sérülései többletellenőrönként számítva 200-300%-kal is megszaporodhatnak.
  Egy átlagos tévériporter egy évben 700-1000 riportot készít, amelyeknek 70-80%-ához mellékel statisztikai elemzést. Ennek során statisztikánként 5-10 számadatot közöl, ami egy évben átlagosan 5000 számadat közzétételét jelenti. Ezeknek legfeljebb 5%-a olyan adat, ami érdekli a tévénézőt. A maradék mintegy 4750 számadat közzétételéért a riporter úgy veszi fel a fizetését, hogy csak untatta a nézőket. Ez évente több tízmillió forint elpocsékolt pénzt jelent a tévétársaságnak.

»»»»»»