Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




Semmiseműxik

Vannak időszakok, amikor utálom a számítástechnikát. Most is, mert megint minden egyszerre murdelt meg. Ezek valahol összebeszélnek.
  Ámítógép nem műxik, nem látja az USB-t, van olyan blogbejegyzés, amit nem írhattam meg, mert kép van hozzá, a fényképezőgép kártyára dolgozik, és se a kártyaolvasót, se magát a gépet nem tudom csatlakoztatni. Meg lehetne oldani máshogy, de nem volt hozzá cérnametéltem. Inkább újrarakom a Windowst, úgyis régóta kell, nem tudok DVD-t írni se, ideje frissíteni. Tegnap már mentolos leheletű volt a gép, csak egy-két apróság jelentkezett. A másik Windows se látja az USB-t. Mutattam neki, hogy itt van ni, nédd már, nem érdekelte. Pedig állítólag nekem azért van annyi bajom az USB-vel, mert csak egy ilyen ócska 98-at használok, bezzeg XP-vel milyen jól megy – és a másik Windows éppenséggel XP. De nem. Aztán csapdába ejtett a drágám, nem tudtam visszatérni a régi Windowsomhoz, mert a csekkember nem fut le, engedélyezéstelen. Akkor bootoljunk floppyról. Működésképtelenségi üzemhiba, sokadszor, valószínűleg rá fogok kattintani a floppymra és áthúzom a kukába. Majd kigondolom, hogy a lemezt vagy a meghajtót. Különben is, 2007-ben floppy? Már 1997-ben is vicc volt. Fölbootolok CD-ről, a rendszerparancsnok nincs fölinstallálva. Nyávogok. Közben jelentik, hogy a LAttilaD.org hibaüzenetekkel bombázza a felhasználót, bólingatok, persze hogy, miért pont az működne? Darabig szenvedek a különböző Windowsok különböző hisztijeivel, aztán észbe kapok, rányomok a megfelelő menüben a megfelelő parancsra, és visszaszerzem a régi Windowsomat. USB nincs, DVD nincs, de legalább a LAttilaD.orggal megbeszélhettem a problémáját. Ja, és Palm sincs, ezer éve nem tudok szinkronizélni, mostanáig kártyaolvasóval oldottam meg az intermasinális kommunikációt. Dörrenés: ennek lőttek. A két gép, egymástól negyvenhét centire, kénytelen lesz emailben kommunikálni, muhahaha.

Közben besokalltam az asztali DVD-íróval, Return gombot nyomunk az üzletbe. Nem vagyok barátja annak az árusítási módnak, hogy meg lehet nézni a polcon és kérdezni lehet az eladótól, de nézni minek, persze hogy van neki háza és rajta gombjai, kérdezni meg nem tud az ember mindent, nem káptalan a feje. Arról nem beszélve, hogy mi van, amikor az eladó nem tud válaszolni. Én gépkönyvet akarok látni. Naiv szemlélet, tudom, történetesen ennek a kütyünek van a leghasználhatatlanabb gépkönyve, amit életemben láttam.
  Az utókor okulására íme a Daewoo DHR–8105-ös asztali DVD-író egyhavi használatáról szerzett negatív tapasztalatok.
  1. RF-antennakábelen nem lehet kivezetni belőle a műsort, az a kimenet csak arra jó, hogy a belevezetett műsor egy az egyben távozzék a tévébe, amikor a DVD-írót nem használjuk. De nincs benne RF-modulátor, és erről az üzletben nem szóltak, sőt amikor egyéb bajok miatt visszavittük, kipróbálták és működött, még külön közölték azon kérdésemre, hogy megy-e antennakábellel: „Most is azzal megy.” Ami igaz, tényleg beledugtak egy központi antennát, csak a tévére Scarton át ment a jel. Úgyhogy a végén kitapostam belőlük egy Scart-kábelt ingyér. Vagyis hát az még az eleje volt. De kicsikét át kellett rendezni a szobát, mert az antennamadzi nyóccáz méter, a Scart meg csak kettő.
  2. Videóval összedugni oly tudomány, melynek alapos elsajátításáért ákádémiai doktorátusokat illene osztogatni. Persze árulnak VHS–DVD kongót, egyben a kettő, de szó arról nem van, hogy pénzt adjak még egy videóra, amikor az már van itthon, és mihelyst az idehaza levő kazettákat bedigitalizéltük, már se is kell a videó. Szóval tudomány. Scart-kábellel összedughatótlan. RCA-kábellel a kilátástalanság reménytelensége biztosítható. Végül megoldottuk, de nem árulom el, hogyan; majd ha sokan vesznek ilyen típust és nem tudják összedugni, hülyére keresem magam a tanácsadással.
  3. Kicsiség, de növeli a dolog ridikulozitását, hogy a kütyü menüjei magyarra állítva Unicode-konverzióhibák áldozatául esnek. Majd esetleg lefotózom. Ezeket nem reprodukálták a doksiban, de a feliratokban levő töméntelen gépeléshibát igen.
  4. Zavaró és kellemetlen, hogy felvételeket ketté tud tépni, de összeragasztani már nem. Vásárlás előtt megkérdeztem, hogy ki tudom-e vágni a reklámokat. Már tudom, hogy azt is meg kellett volna kérdeznem: ki tudom-e vágni úgy a reklámokat, hogy utána egy darabban lesz a film.
  5. Amiért végül kitelt a masina becsülete: a megszakadó felvételek. DVD-re másolok egy másfél órás filmet, és azt írja ki, hogy a felvétel hossza négy perc, egy perc, legtöbbször egy perc se, csak csupa nulla. Ezeket is lejátssza, de pár percenként megakad a felvétel, lenullázza a számlálót, és úgy megy tovább. Egy mezei DVD-lejátszó pedig le se is nem játssza. Az első szakértő nem is hallott még ilyenről. A második a lemezeket gyanúsította, de kiderült, hogy különböző típusú, különböző helyeken vett lemezekkel egyformán jelentkezik. Pluszos, mínuszos, négyzetgyökös, mindegy. Fölhívtam a boltot, ahol szoftverhibára gyanakodtak, vigyem vissza és frissíttessem szoftverileg.

Úgyhogy vissza fogom vinni és frissíttetem szoftverileg. De utána valaki más fogja használni: én kérek egy olyan típust, amelyik meg is felel a kívánalmaknak. Mert a többi hibától függetlenül is: az a számítógép-vezérelt eszköz, amit szar firmware-rel adnak el, nem áru, hanem szemét. Annak pedig kicsit drága.
  

*

Megpróbáltam lefotózni a tévét, de akkora az interferencia, hogy reménytelen eset. Úgyhogy csak szöveges formában adok ízelítőt. Zölddel a magyarázatok.


Nincs jel
  Nincs bejövo kép. Kérjük
  ellenorizze a csatlakozást.

Utasítások: Összeköt Bemenet


93 Videó tételek (a médiaböngészőben)


Dátum: 17/01/07
  Idő: 13:19
  Hossz: 08:09
  Quality: SLP
  (egy felvétel adatai)


Lejátszás
  DEL (töröl)
  Módosít (Edit)
  osztályozása (Sort, azaz rendezés)
  Másolás


(a Sort menü)
  Record Date
  ABC sorrendű
  Sorrend törlés
  Védett (mármint törlésvédettség szerinti rendezés)


Nyelv
  Képernyomenü – Magyar (OSD nyelve)
  Menü nyelvet – hiba
  beállított nyelv – hiba (Subtitle language)
  Automata nyelv – hiba (Audio language)


Órabeállítás
  Kérem állítsa be az órát.
  Ido: 18 : 18
  Dátum: 18 \ Jan \ 2007 (Csü)

Utasítások: Enter-jÃ(3)vÃihagyÃis Setup-kilÃ(C)pÃ(C)s(blackuptriangle)(blackdowntriangle)ove
  (Unicode-konverzióhiba – érdekelne a gyártási eljárásnak az a része, ahol ez föllépett. Az „ove” némi fejtörést okozott, de rájöttünk: ez a Move szóból maradt…)


0 Képfájlok
  0 ZENE File
  0 DivX File


DVD kiválasztva
  Most a DVD-re
  folynak az utasítások.


Média másolás
  HDD to DVD – 93 Videó tételek
  DVD to HDD
  – Megjegyzés. Csak videó tartalmat másolhat az adathordozók között –
  Move-(backuptriangle)(backdowntriangle) Select-Enter Vissza-MENU Exit-Setup


DEL töröl Védett
  Ez a tétel törlésvédett, és nem törölhető.


~1042-1.jpg1042-2.jpg
  ~1042-3.jpg1042-4.jpg

»»»»»»