Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools


Segítség! Gazdit keresünk!

Kérjük az olvasót, ha másképpen nem tud segíteni, legalább egy megosztással javítsa esélyeinket – amíg a keresett gazdikat meg nem találjuk. Utána már nem kell.
  Ennek a két védtelen, ártatlan jószágnak a gazdája már nagyon idős, beteg ember, nem tud többé gondoskodni róluk. Netezni sem tud, ezért engem kért meg, hogy vegyem őket magamhoz és keressek helyet számukra, de én sem engedhetem meg magamnak, hogy sokáig itt maradjanak. Ha nem találunk nekik gazdit, az elaltatás vár rájuk!
  Aki hazaviszi őket, legyen tudatában, hogy nem kölykök már, nem fognak a lába körül szaladgálni. A hasukat se nagyon kell már vakarászni. Viszont szobatiszták és nagyon okosak. Valamint ha az olvasónak gyakran szoktak kiszőrösödni a villái, akkor okvetlenül rájuk van szüksége, ők ugyanis pont villanyírógépek.
  


  Sötétke törzskönyvi neve Panasonic R540, Világoska pedig Philips PTW120/45. Elég jól bírják magukat koruk ellenére. Sötétkének gyakorlatilag nincs tinta a szalagján, néha egy-egy betű jelenik csak meg, de abból is meg tudtam állapítani, hogy hibátlanul működik. Világoska szalagja jó, és abból is lehet tudni, hogy működik, hogy valaki rágépelte a hengerére fehérrel: MÜKÖDIK, és még egy-két szótöredéket. Sötétke kis, húszkarakteres kijelzőjén szabályszerű szövegszerkesztőben lehet dolgozni, és az Enter lenyomásakor küldi csak el a szöveget – de van még kétféle üzemmódja, működhet úgy is, mint egy hagyományos írógép. Van hozzá gépkönyv, többhelyütt belefirkálva. És számítógéphez csatlakoztatva nyomtatóként is használható, de tőlem ne kérdezze az olvasó, hogy milyenhez és hogyan. Világoskának nincsen kijelzője és szövegszerkesztője, de van például törlőfunkciója, a legalsó sor jobb szélső két gombjával letörli, amit írt, pontosan ugyanazt rágépelve fehérrel. Róla kevesebbet tudtam meg, mert nincs meg a dokumentációja.
  Postázást, szállítást nem tudok vállalni, el kell jönni, ez van, nincs mese. És messze van. De aki vállalkozik rá, hogy megmentse ezt a két mit sem vétett jószágot, az előtt nincs lehetetlen.
  Kapcsolatteremtés a facebookos accountomon, privát üzenetben.
  

»»»»»»