Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




Róming

Én ezt nem értem. Az EU megparancsolta a mobilszolgáltatóknak, hogy csökkentsék a rómingdíjakat. Miért? Mire föl?
  Ugye az, hogy valakit mobilon fölhívni külföldön kurva drága, nem szempont, mert az EU nem közjóléti intézmény, hanem kapitalista államszövetség. Az, hogy a túl drága szolgáltatást nem veszik igénybe és így nem keletkezik bevétel, szintén nem szempont, mert ez nem az EU baja, hanem a mobilszolgáltatók baja. Az, hogy ezáltal a szegényebb néprétegek behozhatatlan hátrányba kerülnek és humanitárius katasztrófa fenyeget, szintén nem szempont, mert egyrészt a szociális kérdéseket az EU központilag nem szabályozza, másrészt frászkarikát fenyeget humanitárius katasztrófa.
  A fő bajom az, hogy magát a rómingdíjat nem értem. Ha fölhívok valakit belföldön, fizetem a telefondíjat; ha külföldön hívom föl, fizetem a rómingdíjat is. Miért? Ha kenyeret veszek külföldön, nem fizetek kenyeringdíjat, ha a helyi polgárnak kilencvenhárom centbe kerül egy kiló kenyér, akkor nekem is. Rómingdíjat miért fizetek? Csak? Akkor értem, hogy az EU-nak se tetszik, csak akkor ne arra tessék fölszólítani a szolgáltatókat, hogy három lépésben csökkentsék a díjat, hanem hogy töröljék el és kész. Mármint ha az EU fogyasztóijog-védelmi intézményként is föl kíván lépni.
  Ha viszont a rómingdíj mögött valódi többletszolgáltatás áll, a telefoncégnek munka és költség az, hogy a fölhívott polgár után rohanjon külföldre, hipp-hopp kiépítse ott az átjátszótornyokat és kézbesítse a hívást, akkor mi a probléma? Többletszolgáltatást vettünk igénybe, többletpénzt kell érte fizetni.
  Szóval nekem ez egy kicsit zavaros. De biztos bennem van a hiba.

»»»»»»