Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




Részegek voltak

Szóval az a helyzet, hogy Antonio Mocho részegen megy az utcán (Rosa Mila boltjában rúgott be), és meg fogja verni a feleségét. A részeg José Mono embereket tartóztat le, azt kiabálja, hogy ő a polgármester, és ugrabugrál. Ő éppen most verte meg a feleségét. Antonio Mocho részegen megy az utcán (Rosa Mila boltjában rúgott be), az emberek háta mögött azt kiabálja, hogy büdös varjúfészkek, és meg fogja verni a feleségét.

Úgyhogy ezek nem igazán voltak rendes emberek, de lehet, hogy ők a leghíresebb ecuadoriak, a részeg Antonio Mocho, a bolttulajdonos Rosa Mila és a részeg José Mono polgármester. Az eredeti kecsua szöveg szerint (minden sort kétszer kell énekelni):


  Antonio Mocho machashka yalikun
  Rosa Milapa ishtankupi machashka
  Warmita makankapak yalikun


  José Mono machashka harkakun
  Alcalde kani nishpa nin pawakun
  Warmita makashpalla kawsakun


  Antonio Mocho machashka yalikun
  Rosa Milapa ishtankupi machashka
  Chucha, karaju nishpa washaman yalikun
  Warmita makankapak yalikun

A szöveg azonban szinte sose hallható két előadótól egyformán. Az emberek nem tudnak kecsuául, azt éneklik, amit hallani vélnek, a szöveg értelmét veszti, megváltozik. Én először a magyar Los Andinostól hallottam, akiktől két videót mutatok: balról az van, amelyiken az Antonio Mocho is elhangzik, a felvétel ötödik percétől, jobbról pedig az együttes fellépése az 1988-as Ki mit tud?-on, egy nagyszerű Tinkuval.

Ez pedig egy eredeti dél-amerikai felvétel:

»»»»»»