Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools


Politox

Egy pillanatra rosszallólag csóváltam a fejem, attól tartva, hogy Kert Attila közreműködésével fasiszta polgártársaink most majd a Nematocera gúnynevet aggasztják a romákra, de persze hamar rájöttem, hogy ők ezt meg se tudják jegyezni.
  Azt már tovább tartott megértenem, hogy mit jelent a cigánybűnözés szó nem etnikai értelemben, hanem kriminológiai fogalomként. Hogy pontos legyek, folyamatosan tart, mert még mindig nem értem. Igazából etnikai értelemben se tudok vele mit kezdeni, mert a cigányok lehetnek etnikum, de a cigánybűnözés aligha. Ezt a kifejezést csak hitlerológiailag tudom értelmezni, de semmi gond, Dúró Dóra bedúrja a fogalmat bárhová, az etnikai értelmek közé, a kriminológiába, nem lehet ez probléma.
  Hitlerológiailag a cigánybűnözés azt jelenti, hogy gyűlölünk mindenkit, akinek barnább a bőre, és ráfogjuk, hogy attól bűnöző. Ez legkevesebb kétezer éve tart, csak a cigányok helyén olykor a zsidók, máskor az afrikaiak vannak, vagy aki éppen kéznél van.
  Ha a tévé sípol, Dúró Dóra durciba megy át és ő még vadabbul sípol, már azt is kisípolja a reklámból, hogy magyar, mert ugye az a tévé, amelyik nem vágja magát haptákba őtőlük, az nem magyar, az magyarellenes, az zsidó. Aztán, gondolom, beront a kormányhoz, a kis dúrós dáskájából előrángat egy vaskos aktát Kert Attiláról és követeli, hogy azonnal rúgják ki.
  Pár hónapja megdöbbentő élményben volt részem, talán még nem meséltem – a poén el fog maradni, mert az olvasó bizonyára néz tévét. Hallottam már jó párszor ezt a nevet, hogy Dúró Dóra, de amióta fölállt az új parlamentnek, azóta nem nézek tévét, mo’om, megnézem már, hogy néz ki ez a rémség, akkor már a sokadik ordenáré baromságáról értesültem a híradásokból. Hát beírtam a gugli képkeresőjébe, hogy Dúró Dóra, és olyasféle arcra számítottam, mint Bakó Márta, aki amúgy egy teljesen normális kinézetű idős hölgy – elmúlt kilencvenéves, gratula neki –, de ha a szerep úgy kívánja, fantasztikusan ronda tud lenni, egyik hálás szerepköre a vén szipirtyó, már a nyolcvanas évekből is emlékszem megtestesüléseire. Szóval erre számítottam, de mondom, az olvasónak ez nem lesz poén. Igen, egy kellemes külsejű, csinos fiatal hölgy, barátságos mosollyal. Némely képeken ilyen csuhajmagyarokvagyunk recece öltözetben, zsinóros mentében (de az is lehet, hogy jöttében), de ott is barátságos mosollyal. Néztem a képeket és vakartam a hókomat – hogy az ördögbe van ez?
  Aztán beláttam, hogy a külbecs és a belcsín összecsengetlen fogalmak, és lehet valaki ifj és viruló, ha odahaza, mikor nekidőlt a falnak, se fedő nem esett a fejére, se Dante-kötet, inkább Hitler képmása vastag tölgyfa keretben. Úgyhogy én inkább rokonszenvezek Bakó Mártával.
  Főleg azért, mert értem, hogy Dúró Dóra miről beszél. A reklámfilm azért szimbolizálja szúnyogokkal a cigányokat, mondván, hogy ők élősködők, mert a szúnyogokat le szoktuk fújni kemotoxszal. Nácista polgártársaink azt a gondolatot szeretnék elültetni a fejekben, hogy a cigányokat mérgező anyagokkal kell kipusztítani. Ha a kemotox nem elég, majd szerzünk Zyklon–B-t.

Disclaimer. A fentiekben a Dúró Dóra név nem személyiségi jogilag, hanem kriminológiailag értelmezendő. Abszolúte viccen kívül.

»»»»»»