Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




Politika és hőmérséklet

Említve lett valahol, hogy vannak, akiket a politika hidegen hagy, és úgy éreztem, hogy a megszólítottak közé lettem sorolva. Válaszoltam, de a választ érdemesnek tartom megörökíteni, tehát áthoztam a blogba is.

Engem a politika nem hagy hidegen. Át se fűt, de nem hagy hidegen. Ami hidegen hagy, az a politikusok marakodása. Valaha arról szólt a rebesgetés, hogy a politika eszmék csatája, el kell dönteni olyan kérdéseket, hogy a társadalom által megtermelt javakat teljesen egyenlően osszuk-e szét vagy legyen-e inkább a kilencven százalékuk három családé, vagy hogy mindenben az mondhassa-e meg a tutit, akinek tömör aranykalap van a fején, vagy inkább kérdezzünk meg mindenről mindenkit.
  Ezek érdekes kérdések. De az, hogy Böhönce Ragyamér a mohácsi csata második félidejében, a lándzsadobálás után ellopott-e húsz rénes forintot, vagy hogy igazából azért volt az egész, mert Vartyogi Alabátor kenőpénzt fogadott el a Nyöhöre partján bejönni szándékozó tatároktól, de valójában a bűnös Bablevessy Csalangila, akit a mutyurákok lepénzeltek, hogy beszélje rá Árpád vezért, hogy Vereckénél mégis inkább balra forduljon, szóval tessék engemet ezzel békén hagyni, igen?!

»»»»»»