Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




Nervégia

1.

Kedd volt már, este tíz óra, mire a kilenc nappal korábban lezajlott választások harmadszori újraszámlálása is befejeződött. A Nemzeti Választási Hivatal elnöke remegő kézzel felemelte poharát, idegcsillapítót vett be, kiitta a vizet, és majdnem az asztal mellé tette a poharat idegességében.
  – Tisztelt választópolgárok és… és nemzetárulók! A választások végeredménye most már megkérdőjelezhetetlen. A nemzetgyűlési választások végeredménye… a választások…
  Ekkor már annyira remegett, hogy két társa odaugrott, hogy megtámogassa. Az elnök nagy nehezen fölemelte fejét.
  – A nemzeti választásokat a nemzeti haza elveszítette. Az összesített végeredmények a következők. Szavazott hárommillió-ötszázháromezer-negyvenhét választópolgár. Kovács János húszéves taknyos, nemzetáruló komcsi büdösbogár… hárommillió-ötszázkétezer-kilencszáz szavazat… őfelsége I. Orbán Viktor, Magyarhaza nemzeti miniszterelnöke és köztársasági elnöke, kormányzó és választott király, a Nemzetgyűlés elnöke, a Szent Nemzeti Korona őrzője, a nemzet sportolója, az Unortodox Érdemrend aranykeresztes nagylovagja… száznegyvenhét szavazat… nem bíííííírom tovább! Inkább lőjetek agyon…
  A Nemzeti Televízió ezután tíz percig életrajzi filmet sugárzott a felség dicsőséges kormányzásának évtizedeiről, de ezt félbeszakították. Rogán Ferenc herceg belügyminiszter nyilatkozott élőben a Viktor-palotából.
  – Nemzettársaim, nemzettársnőim! Szomorú incidens tanúi lehettek mindazok, akik az elmúlt negyedórában bekapcsolták nemzeti televíziójukat. A Nemzeti Választási Hivatal elnöke a nemzeti választások miatti idegfeszültség áldozata lett… felgyógyulásához sok erőt és sikert kívánok. Kérem, nézzék el neki, hogy tévesen közölte a választások eredményét. A helyes adatok a következők. Szavazott hárommillió-ötszázháromezer-negyvenhét választópolgár. Kovács János miniszterelnök úr őexcellenciája, hárommillió-ötszázkétezer-kilencszáz szavazat. Orbán Viktor levitézlett zsarnok, a Magyar Köztársaság felszámolója: száznegyvenhét szavazat. Gratulálok a miniszterelnök úr őkegyelmességének. A nemzetáruló Orbán Viktor „nertársat” már őrizetbe vettük, bár felelősségre vonásának valószínűleg nem lesz értelme ebben az élemedett korban. Hajrá, Magyar Köztársaság, hajrá, liberálisok!

2.

Parlamenti tudósítónk jelenti. Ma reggel nyolckor Nagy Jánosné takarítónő befejezte az éjszakai műszakot a parlamentben és jelentkezett a Nemzeti Nemzetgyűlési Őrség Nemzeti Parancsnokánál. Elmondta, hogy az ülésteremben feltűnő jelenséget észlelt. Ezt követően a Nemzeti Terrorelhárító Kommandó tagjai behatoltak az ülésterembe. A továbbiakban Tóth ezredest kérdezzük: mit tapasztaltak?
  – Hát, kérem, a Nemzeti Terrorelhárító Kommandó tagjai behatoltak ugye az ülésterembe, és hát mit láttak, ugye? Nem láttak semmit. Semmi különöset, kérem. Csak a nagy üres terem, ugyebár. Bár valami nekünk is furcsa volt.
  – Mit figyelt meg a takarítónő?
  – Mink is ezt kérdeztük. Hát azt figyelte meg, hogy nincsen szónok. Akkor vettünk észre mink is, ugye. Nem volt odabenn szónok.
  – Sem hallgatóság, sem szónok?
  – Hát a hallgatóság az még nem lett volna gond, ugye, mert képviselő ide negyven éve be nem tette a lábát, ugyebár, csak hát hogy szónok sincsen, az valóban furcsa volt. Itt az elmúlt negyven évben éjjel-nappal mindig szónokolt valaki és dicsőítette az áldott miniszterelnök urat, ugyebár. És most senki.
  – Mit tettek akkor önök?
  – Átkutattunk mindent, kérem, mink tudjuk a kötelességünket, ugye. Két órába telt, de végigvizsgáltuk az ülésterem minden négyzetcentiméterét, az nekünk kérem kutya kötelességünk. És végül megleltük, ugye.
  – A szónokot?
  – Nem, kérem, hanem ezt a cédulát.
  – Hol találták?
  – Áldott miniszterelnök urunk trónszékének ülésén.
  – Kérem, mutassa meg a kamerának és olvassa fel.
  – „Köszi, magyarok, összeszedtünk minden mozdíthatót, keresünk egy másik országot. Hajrá Felcsút! Viktor.”

3.

– Kedves főmérnök úr, híradónk úgy értesült, hogy most már fellebbenti a fátylat a harmadik negyedéves beruházási tervekről.
  – Hát igen, most már itt az ideje. Elsősorban a Putnokon építendő repülőteret emelném ki.
  – Miért éppen Putnok? Ott jelenleg szocialista polgármester van.
  – Ugyan, kérem, mit számít ez ma már? Egyszerűen tarthatatlan volt az az állapot, hogy Borsodban csak három nemzetközi repülőtér van, miközben a megyék többségében négy, de akár öt is.
  – Értem. Épül-e még valami Putnokon?
  – A közeli Gömörszőlősön egy lakótelep építkezését kezdjük meg, amely kezdetben ötezer családnak nyújt majd otthont, főleg japán, svéd és kanadai bevándorlóknak, akik a serényfalvi ipartelepen fognak dolgozni. Ott a negyedik negyedévben adunk majd át egy új gépkocsigyárat. A harmadik negyedévben Átány városban épül először gyár, egy élelmiszer-kombinát.
  – Élelmiszer-kombinátokról jut eszembe, a pincehelyi húsüzem átadásakor sokan kritizálták a főmérnökséget.
  – No igen. Akkor az volt a panasz, hogy még kilenc kisközség van az országban, ahol nem épült se gyár, se repülőtér, se semmi. Azóta ezek száma háromra csökkent, és a negyedik negyedévben a fennmaradók is kapnak egy-két nagyobb üzemet. Tudja, nem lehet mindent egyszerre, Magyarország egy főre jutó nemzeti összterméke még mindig csak háromszázezer USA-dollár, vagy ha összehasonlítással többet mond, csupán másfélszerese a luxemburgi, liechtensteini és monacói átlagjövedelemnek.
  – Erről jut eszembe, sokan kérdezték, hol épülnek új kaszinók.
  – A harmadik negyedévben Lengyeltótiban, Páriban, Kisapostagon és Ceglédbercelen.
  – Felhőkarcolók?
  – Bucsán, Tiszakeszin és Baktalórántházán.
  – Csak három?
  – Igen, némi pénzt átcsoportosítottunk a porcsalmai nemzetközi konferenciaközpontra, amely mellett vadaspark és ötcsillagos szálloda is épül.
  – Akkor hadd tegyem fel azt a kérdést, ami minden nézőt a leginkább foglalkoztat: csökken-e a turisták áradata?
  – Egyáltalán nem, sőt egyre növekszik. Amióta a parlamentet környező utcákon elhelyeztük a hatszáz óriás kivetítőt és a szinkrontolmácsolást kibővítettük háromszáz nyelvre, megduplázódott az idegenforgalmunk. Egyszerűen képtelenek ellenállni a látványosságnak, özönlenek a világ minden tájáról.
  – Tehát az Orbán Viktor nevével fémjelzett új magyar modell fényes győzelmet aratott.
  – Tökéletesen. Orbán népszerűsége milliószor felülmúlja Hofi Gézáét. Soha semmiféle ország nem próbálta ki még ezt a modellt, mi vagyunk az elsők a világon, akik bevezették, hogy az országot mérnökök vezetik, a miniszterelnök és a képviselők pedig be vannak zárva a parlamentbe és egész nap égbekiáltó marhaságokat beszélnek.

»»»»»»