Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




Nem ember, csak nő

Ha szülésre kényszerített nőkről hallunk, elmaradott vidékek jutnak eszünkbe és a nőellenes iszlám törvényekre asszociálunk. Stimmel. Elmaradott vidéken, egy Hunguri nevű országban kényszerít szülésre egy nőt – a gödöllői bíróság!
  Ja, hát prosti az illető, de ezért mióta büntet a magyar törvény kényszerszüléssel? Különben se lehetne megbüntetni, mert egyszer már megbüntették érte, harminc nap elzárással, és egy bűnért két büntetést nem lehet adni. Persze a bíróság szerint az abortusz egy elítélendő deviáns magatartás, de akkor se büntethető, mert nem követte el! Szerette volna. De az nem büntethető, ha valaki engedélyt kér valamire, amit aztán nem engednek meg neki.
  Aranyos a hír utolsó bekezdése (a kép alatt, amin a helyesírási hibával írt játszószoba olvasható). Az ombudsman meg az igazságügy-miniszter meg a törvénymódosítás meg a szabálysértési törvény meg a legközelebbi módosítás. Nő? Gyerek? Szülés? Kit érdekel? Majd pár év múlva, ha éppen ráérünk, beleírjuk a törvénybe, hogy ilyen esetekben olyatánképpen kerüljön rá a szabályozás, hogy amennyiben a magzatiterhesség megszakításának végső határideje a harmincnapi elzárás folyamatának időtartamára esik, amennyiben az elzárás alanya hajléktalan prostituált, amennyiben a család egy főre jutó jövedelme a mindenkori nyugdíjminimum tíz százalékát nem haladja meg, amennyiben a kérelmezőnek már legalább három tizennyolc éven aluli gyermeke van, amennyiben a bíró éppen nem köhög, akkor engedély adható arra, hogy az alany folyamodhasson a terhességmegszakítási eljárás megindítására irányuló eljárás megindítására vonatkozó engedély kiadására vonatkozó eljárás engedélyeztetéséért.

»»»»»»