Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools
Negola devdzsi vuldegger!

Pride alkalmával a HEGYI-népség (Homofóbok és Egyéb Gyűlölködő Idióták) meg szokta kérdezni, hogy a heterók mikor fognak vonulni, mert hiszen egybites aggyal más nemigen jön össze, mint ugyanazokat a primitív kérdéseket ismételgetni. A szokásos válasz ugye kétféle is lehet, a) körmeneten, békemeneten, jobbikosok schutzstaffelschlachtsmarschschreckungsparadéjén kizárólag heterók vannak, hisz még a gondolat is kész istenkáromlás, hogy ezek közé bbbbbbuzi keveredhessen, illetve b) heteró körmenet akkor lesz, amikor a heterókat fogják diszkriminálni, ami ugyebár nem történik.
  No, itt van a trükk. Mert a diszkrimináció iránya változóban van, és előbb-utóbb a heterók is lehetnek célpont. Nem a melegek fogják őket kirekeszteni, már csak azért sem, mert ők mint kisebbség (és biológiai tény, hogy mindig kisebbségben lesznek, belőlük egyszerűen kevesebb születik) eleve tudják, hogy a kirekesztés rossz, ezért jellemzően nem gyakorolják. Egy-két futóbolond persze köztük is akad.
  Bárki lehet célpont, mert változik a gyűlölet mint tömegjelenség, miközben az elkövetői kör nem változik. Eddig az úgynevezett fehér, keresztény, magyar, heteró, épkézláb, felnőtt férfiak voltak a jellemző gyűlölködők minálunk, valamint az ilyenekből álló mindenkori kormány – és ezentúl is ők lesznek. Mármint a HEGYI-népség, a kormányoknál nem lesz változás. Továbbra is meglesznek az eddigi sztenderd gyűlöleti körök, cigányok, zsidók, melegek, ezeket nagyon kényelmes továbbra is gyűlölni, hiszen megvan az összes előregyártott szólam, amiket használni lehet, a természetellenes homoszexualitásról, a zsidó világuralomról, a tolvaj cigányokról, minden megvan. De csatlakozik hozzájuk, és valószínűleg idő múltával teljesen átveszi helyüket egy új kategória. Negola devdzsi vuldegger!

– Negola devdzsi vuldegger! – bugyborékolta fenyegetően a jelenség. Luke még életében nem látott hozzá hasonlót; nem ismerte sem a faját, sem a nyelvét. […]
  – Nem tetszik neki a maga pofája – közölte a kis köpcös meglepően mély hangon Luke-kal.
  – Végtelenül sajnálom – felelte Luke, s szívből kívánta, bárcsak valahol máshol lenne e pillanatban.
  – Nekem se tetszik a pofája – folytatta mosolyogva a kis ember, mintegy haveri közvetlenséggel.
  – Mondtam már, hogy végtelenül sajnálom.

Mint tudjuk, Mos Eisleyban az, ha valakinek nem tetszett a pofája, elég volt, hogy megöljék az illetőt, hacsak persze nem volt vele egy fénykarddal jól bánó jedi. Mi még nem tartunk itt, mármint az ölésnél, de amúgy bármire elég ok, ha nem tetszik a pofája. Természetesen cigánynak, zsidónak, buzinak eleve nem fog tetszeni a pofája, de idő múltával másodlagos lesz, hogy miért nem tetszik. Negola devdzsi vuldegger, és kész.
  Érdemes lesz szert tenni jedi ismerősökre.

»»»»»»