Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools
Mikróka

Mikróka anyakönyvi neve sokkal hosszabb, Samsung Galaxy Pocket Neo S5310, de tíz centinek ekkora név nem dukál. Andika, ha még feléleszthető, egész fészekaljának adhatna életet őbelőle, de Minike is sokkal nagyobb nála. Úgyhogy ő Mikróka.
  Úgy lett, hogy a cég küldött egy levelet, hogy átmásik frekvenciára magukat az állítják, és adnak ingyért másik telefont, ha adok nekik cserébe egyik telefont. Hogy az őnekik minek, amikor nem kell venniük a boltban, van nekik saját boltjuk nem is egy, azt nem tudom. Persze a dolog nem volt ilyen egyszerű, mert kellett kapnunk egy SMS-t, és csak amelyik telefon azt kapta, csak azzal a számmal, csak olyan színű tollal kitöltött papíron, csak délután tizenöt harminc és fél négy között, szóval amennyi túlbonyolítást ki lehetett találni, azt mint belevitték a dologba.
  De végül is meglett Mikróka. Én amennyit telefonálok, nekem ő nem telefon, hanem andis kütyü, a kétféle közül direkt az andisat kértem, hiszen akkor futhat rajta a Best’s Keyboard.
  Fut!
  
  S azáltal, hogy fut, meglehetős gondolkodásra késztet. Mert hát icipici, de egy komplett számítógép mégiscsak, amin fut mindenféle, szövegszerkesztő is, nekem pedig nem állnak halomban a ámítógépek, amiken írni tudok. Ugyanis a Kissyt anno brekeke Palmon kezdtem el, négymillió betűt végig Palmon írtam, és most már juszcse fogok átállni vele PC-re, amíg van kézigép a háznál.
  De hát ennyi sok gombot nem lehet elhelyezni Mikróka pöttöm képernyőjén, kezelhetetlenül kicsik lesznek. Ezért készült a fenti kiosztás, amin a hatvanhárom gomb helyett már csak harminchat van, és az írásjelek a piros módosítógombbal jönnek. Kicsit emlékeztet a ZX Spectrumra, ahol csak betű- és számgombok voltak, minden máshoz valamilyen Shift kellett.
  Pár napig használtam, de mégiscsak túl kicsik a gombok. A következő kiosztásnál feladtam azt az ősi elvemet, hogy az ékezetes betűk egyenrangúak a többivel, és őket is módosítóra tettem. Így sikerült a gombok számát harmincra csökkenteni.
  
  Egész sok mindent sikerült bezsúfolni a sima és a shiftelt módosítós részre, és voltaképpen még van némi mozgásterünk, hiszen a shiftes kiosztáson a szóközt és a módosítót még ki lehet cserélni valamire. A numerikus lap még nincs kész.
  Most azon töröm a fejemet, hogy még tovább csökkenteném a gombok számát, avégett, hogy valamicske a szövegszerkesztőből is látsszon, mert most egyetlen szövegsornyit lehet elolvasni. Ha az ábécé egy részét, a ritkább betűket átköltöztetem egy második lapra, akkor levehetek néhány sort.
  Még csak az elején tartunk, de a lehetőségek szinte határtalanok.

»»»»»»