Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools


Meseerdő

tereze_pogina.jpgFöltett ma egy képet, amit nem adhatok tovább, mert a privát oldalán jelent meg, tehát a magánszférája részét képezi. Erdőben áll, körül mindent hó borít, a rengeteg szőke haja elborítja halványrózsaszín kabátját, szürke kötött sapkát visel, és magabiztos, csendes félmosollyal néz ki a képből a Nap felé. Igen, ez Terēze, ez egy tipikus Terēze-arc. Azt írta a kép alá: „meseerdő”.
  Ő még nem tudja, mert önmagát az ember videón se tudja kívülről nézni, de ő maga is egy meseerdő. Egy-egy szemvillanásából, mozdulatából történetek sora árad, csendes nyugalma mögött robbanékony, dinamikus ember feszül, akinek a közelében bármikor bármi történhet. Legtöbbször ő az együttes gyújtópontja, az origó, belőle indul a mentális háló és őhozzá tér vissza. Gyakran vezeti a kart, mindig a maga szinte láthatatlan, szelíd módján; máskor csak a szálakat tartja. Sokszor áll középen, de csak egyetlenegyszer állt középpontban, a Dailes színházban, amikor robbant és szikrázott, mert ha nem teszi, akkor összeesik. Olyan, mint a növények, magába gyűjti az energiát és sokkal többet ad ki, mint amennyit kapott, miközben önmaga is fejlődik és gyarapszik. Bizonyára soha nem lesz belőle olyan sztár, akit világszerte milliók istenítenek, mert őt nem ez érdekli, ő a zenével adni akar, nevelni, tanítani. Tanítványai biztosan lesznek, húsz év múlva ő lesz a következő Olga Rajecka vagy Sindija Tropa, akinek a keze alatt felnő az új énekes nemzedék. Már most is tanít, azzal, ahogy énekel, ahogy jár, ahogy belenéz a kamerába, ahogy a történeteit meséli, ahogy jellegzetesen fátyolos hangját megszólaltatja, ahogy összefogja az együttest, hogy mialatt mindenki önmaga marad, megvalósíthassák a NANDO-harmóniát.
  Törékenysége hajlíthatatlan keménységet rejt, a mindig jobbra, tökéletesebbre törekvés céltudatosságát. Ő köti össze Keita lobbanékonyságát és Amanda sziporkázó szellemét Alise gyengédségével és Patrīcija anyás nyugalmával. Ő a sütemény kovásza, nélküle soha nem lett volna a NANDO azzá, amivé 2015-ben alakult.
  Terēze Anna Pogiņa helye ott van a legnagyobb művészegyéniségek között, s egy nap, ha minden jól megy, ott lesz a legnagyobb ismert művészek között is. Lehet persze, hogy csak egyetlen pici országban, sőt valószínű, de ott lesz.

»»»»»»