Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




Megverték a gyerekemet

Hát ide figyelj, te rendőregyenruhába bújt garázda bűnöző, aki megverted a gyerekemet, trágárságokat mondtál neki, mialatt megbilincselted, aztán berángattad a rendőrségre, és lehet, hogy azóta is vered éppen. Jól figyelj a szavaimra, mert ezek határozzák meg további sorsodat.
  Nem vagy rendőr többé. Nem a rendet őrzöd, csak a hatalmat. A hatalom semmi, a diktatúrák mindig megbuknak, aztán a sok büszke elvtárs, testvér, pártfunkci mind rohan letagadni, hogy büszke elvtárs, testvér, pártfunkci volt, és téged nem véd meg senki. Attól kezdve nem számítasz másnak, mint ami tényleg vagy: a hatalom zsoldosának, pribéknek, verőlegénynek, aki gyerekeket ver. Orbán méltósága kedvéért, mi? Mire a gyerekem gyereke felnő, már senki se fogja érteni, ki volt az az Orbán. Méltósága meg sose volt. Ha lett volna, az is szétfoszlott volna abban a percben, amikor annak a védelmében verted meg a gyerekemet.
  Dédapádat Horthy rendőrei verték, apádat Kádár rendőrei verték, most meg a hátad mögött két méterrel a kollégád a te gyerekedet verte. A mindenkori vezérürü „méltósága” kedvéért veritek a családomat, egymás családját, mindenkit. Még meddig? Meddig akarjátok ezt csinálni?
  A rend védelme? Miről beszélsz? Ez az ország nem Orbán tulajdona, hanem a miénk. Itt mi mondjuk meg, mi a rend. Orbánnak egytízmilliomodnyi beleszólása van, annyi, mint neked meg nekem. Ha a rendet akarod védeni, és csak veréssel tudod, verd meg Orbánt. Ő rontja meg a rendet a fasiszta törvényeivel, nem a gyerekem, aki ez ellen tüntet. Hogy Orbánnak mentelmi joga van, ezt így bele mered mondani a képembe, te, aki lábbal tiprod mindenki jogait, hogy a zsarnokot megvédd? Menj a fenébe.
  Hogy parancsot kaptál, arra ne merj hivatkozni. A nürnbergi per óta többé soha semmire nem mentség, hogy parancsot kapott valaki. Ember vagy, saját akaratod van, saját agyad van, használd!
  Ha még egyszer kezet emelsz a gyerekemre, leköplek az utcán, ember se vagy többé, nemhogy rendőr. És ha tüntet, tüntet. Joga van hozzá. Ha Orbán hoz egy törvényt, hogy a gyerekemnek ne legyen joga tüntetni, azzal jogosítja csak föl igazán, hogy tüntessen. És ha egy nap kivonszolja Orbánt a parlamentből és egy nagy seggberúgással elindítja Azerbajdzsán felé, hát akkor azt teszi. Neked már nincs jogalapod számon kérni, ha bárki más erőszakos.
  Többször nem szólok: nehogy még egyszer hozzányúlj a gyerekemhez!
  Ja, hogy melyik az én gyerekem?
  Mindegyik.
  Nem, nem én vagyok a nemzet, a haza, az ország, az édes anyaföld. Én csak egy ember vagyok, de ők engem védenek azzal, hogy tüntetnek. Meg téged. Helyetted védenek, mert amúgy a te dolgod lenne. Tudod, „szolgálunk és védünk”. Ezt most ők csinálják, úgyhogy előbb-utóbb nekik fogom adni a te fizetésedet. Te nem szolgálsz és nem is szolgálsz rá. Hát ők a gyerekeim és nem te. Ha a nemzet nevében írnék, téged is a gyerekemnek kellene tekintenem, de én csak a magam nevében írok, és nekem te csak egy verőlegény vagy.
  Nem tudlak megkülönböztetni az ávósoktól, akik megverték és megölték az ötvenhatos forradalmárokat, akiket most a vezérürüd istenít. Nem tudlak megkülönböztetni a nyilasoktól, bár a vezérürüd feltűnő következetlenséggel a nyilasokat is isteníti. Nem tudlak megkülönböztetni az első horda majomtól, akiknek a főmajom vakkantott valamit, és ők megverték az ellenkező majmot a főmajom helyett.
  És nem is akarlak.
  A te főnököd a belügyminiszter, akit én fizetek az adómból. Téged is én fizetlek.
  Ki vagy rúgva.

»»»»»»