Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools






Megtaláltam Silenit

Nyilván furcsán hangzik, hogy Sileni mindmostanáig nem volt meg, miközben két művéből összesen tizenhárom idézet már benne van a könyvben. Meglehetősen sokat tudok már arról, hogyan jellemezte Ninda életművét („Az benne a különleges, hogy nincs benne semmi különleges. Olyan, mint bármelyikünk. Ha én születek előbb, talán ő ír életrajzot rólam.” – Ninda élete, 84.), s közben valóságos emlékművet emel neki még életében („Látszólag egy diplomáciai botránnyal került először a Galaxis fő érverésébe. Pedig dehogy. Mindig ott volt, amióta él. Ő a Galaxis fő érverése. Szerintem a Galaxis azért jött létre százötvenmilliárd évvel ezelőtt, hogy Ninda megszülethessen. Hogy ő csak egy közönséges átlagember? Hát éppen erről beszélek.” – ugyanott, 92.). A naplójában pedig dokumentálta, mi történik Nindával egy bizonyos időszakban, amelynek hosszát még nem tudom, de legalább ötszázkilencven év. („Tegnap elmentünk az Aulang Laipra, a 4-tabe elemi iskolába, ahol megkezdte tanulmányait. Persze minden gyerek ismerte. Sokat beszélgettünk velük. Azt mondta, egészen olyan volt, mint amikor először járt itt.” – Naplóm Nindával, 44 117. saurgéman.)
  De őróla magáról még nem tudtam semmit. S most egyszer csak megtaláltam. Tokióban! Vörös haja van, magas fordulatszámon pörög, excentrikus, nem egészen kavaii, de nem is egészen komplett, és erősen kompenzál. Az anyja halálát, a kisiklott életét, a magányosságát, az apja iránti gyűlöletét egy felületes kvázi-létformába fojtja, de ez nem a sajátja, ennél ő sokkal igazibb. De hát mit magyarázok, mindenki látta a filmet, én most néztem meg legalább negyedszer.
  hiroszuerjoko.jpg
  Akkor most állítunk az időn, hogy annyi idős legyen, mint Sileni (még nem tudom, hogy az mennyi, szóval igazából az nem most lesz). Ezzel lekerül róla ez a kvázi-kavaii máz, mert az úgyis csak erre az életszakaszra jellemző nála, és így már nem kompenzál. A külsőségek is változni fognak, eleve elvisszük egy másik kultúrába, bár még nem tudom, hogy az melyik lesz, de arra jöttem rá, hogy Sileni nem a Testvériségben született, Ninda máshol találkozott vele. Őszintén bevallva mindmáig abban a hitben voltam, hogy Sileni Ninda unokája. Ez okozott némi gondot, mert akkor kettejük között van egy nemzedék, és hogy kicsoda Ninda gyereke, arról nem tudtam semmit, aztán ma rájöttem, hogy egy fenét. Dehogyis az unokája. Nincs is közöttük vérrokonság.
  Sileni tagja lesz a csoportnak, s Ninda életrajzának megörökítésében is oroszlánrészt vállal, ezért nagyon fontos szerep vár rá. De hogy mikor léphet színre, azt nem tudom. Ninda száztizenkilencedik évében jár, becslés szerint.

„Egyszer megkérdeztem tőle, milyen volt egy ismeretlen világba lépni. Megcsóválta a fejét és azt felelte: Nem értettél meg semmit. Nem a világ ismeretlen, hanem önmagunk.” (Ninda élete, 165.)

»»»»»»