Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




Megszűnt a Fogyatékosok Pártja

Azt hiszem, e kis blog kétezredik cikkét mivel se lehetne méltóbban ünnepelni, mint annak bejelentésével, hogy megszűnt a Fogyatékosok Pártja. Persze nem úgy értve, hogy magát a szervezetet feloszlatták, a Magyar Gárdát se oszlatták még fel, pedig az sokkal közismertebben és látványosabban náciskodott, mint Goldner Ibolya. De ha egy szervezet beszünteti minden nyilvános funkcióját, akkor nem több, mint egy bejegyzés a cégbíróság adatbázisában, s onnantól aztán már legfeljebb csak statisztikai adat lehet egy tanulmányban.
  Időnként beírom a böngibe, hogy fogyatekosokpartja.hu, rapszodikus időközökben – szerencsére a blog ezúttal megörökítette, hogy napra pontosan négy hónappal ezelőtt is megtettem, egészen biztos vagyok benne, hogy azóta nem. Mindig ugyanaz a kép fogad, a 2006-os választásokra még 2006 végén, 2007-ben, 2008-ban is lelkesen készülő párt jégbe dermesztett képe. Szeptemberben is ez a kép fogadott. De ma már ez a másik.
  
  Hát ilyenkor az ember bemegy ugye a Domain.hu keresőjébe. Ahol ezt közlik vele:
  
  Szóval felmondva. Mit lehet még megtudni? Megnézhetjük a whois rekordot.
  
  Az utolsó módosítás dátuma 2008. december 29-e, pár pillanattal éjfél előtt. Úgy tűnik tehát, hogy már nélkülük szilvesztereztünk, bár nem tudtunk róla. Nem baj, a jó híreket sose késő megtudni.
  Hogy miért mondhatták föl a szerződést, azt csak találgatni lehet. Persze lehetne arra számítani, hogy Goldner megint kirúg majd valakit, aki rohan hozzánk a párt híreivel, de ez olyan régóta nem következett be, hogy nyilván nem is fog. Vagy azért, mert olyan tökéllyel oltja beléjük a Láng-gyűlöletet, hogy még kirúgásuk és a vele szükségképpen kialakuló Goldner-gyűlölet sem oldja föl; vagy azért, mert már nincs kit kirúgnia. Én ez utóbbira tippelek, egyrészt mert Goldnernek nincs tehetsége ilyen szintű agymosást végezni (ha lenne, az eddigi informátorainkon is alkalmazta volna), másrészt mert jönnek jelentések arról, hogy ki mindenki fordult már ellene korábbi társai közül, úgyhogy meg lehet saccolni, mennyi lehet a maradék. Nem sok.
  Szóval a felmondás okát csak találgatni lehet, azazhogy olyan sok lehetséges magyarázat mégsincsen. Három. Vagy azért mondta fel Goldner (helyesebben Szőke Imre, a stróman), mert nem volt pénze megújítani; vagy azért, mert nem látta tovább értelmét a párt fenntartásának; vagy a szolgáltató mondta fel, mert lejárt a bérleti idő és (még) nem újították meg. Ez utóbbiban azért nem hiszek, mert fölötte ott van a regisztráció dátuma is, és a kettő között három év, egy hónap és egy nap a különbség. Domaineket általában egész évekre regisztrálnak, legalábbis én nem emlékszem, hogy láttam volna olyan domainregisztrátort, ahol napokban is meg lehetett adni. Márpedig ha lejár, akkor azonnal törlik – gondolom. Nem tudom, mert nekem még nem járt le domainem soha.
  Ha nem volt rá pénz, akkor bizony a párt kudarcot vallott. Mármint természetesen már 2006-ban kudarcot vallott, de ha a párt pártként való üzemeltetése szempontjából legfontosabb költséget, a domaint nem tudták kifizetni, akkor itt vége a dalnak. Titkos szervezetként való üzemeltetésük domain nélkül is megoldható, csak ahhoz nem kell pártbejegyzés se.
  De ha csak a pénz fogyott volna el, azt lehetett volna pótolni. Nekem még rokkantnyugdíjam sincs, mégis fenn tudom tartani a LAttilaD.orgot, és az olvasó biztos lehet benne, hogy két év múlva, mielőtt a domain lejárna, meg fogom hosszabbítani. Mert fontosnak érzem a LAttilaD.org fogyatékosügyi, nyelvi, politikai, számítástechnikai stb. tartalmát (a felsorolás ábécérendben van), majdnem annyira, mint azt, hogy ez az a hely, ahol szabadon publikálhatom irodalmi műveimet. A LAttilaD.org meg nem hosszabbítása azt jelentené, hogy csak a MEK-be fölkerült műveim lennének olvashatók (például a Kissy sincs még ott). Én tehát meg fogom oldani, hogy a LAttilaD.org fennmaradjon.
  Goldner miért nem oldotta meg, hogy a párthonlap fennmaradjon, ha még mindig fontos az Ügy? Vagy már – nem is fontos?

Persze megnéztem az ÉCSJE honlapját is, hátha lesz rajta valami beszámoló, hogy mi történt. Hát nem éppen.
  
  A linkelt oldalon pedig az ÉCSJE özönvíz előtti honlapja van, amihez Goldner sok éve nem nyúlt, azazhogy legutóbb éppen két nappal a párthonlap törlése előtt:
  
  Tett rá egy friss dátumot, ami nagyon klassz dolog, de a honlapon bizony csak 2003-as anyagok olvashatók, alaposan átnéztem mindent. Az hagyján, hogy 2005-ös közös munkánkról, az első, sikertelen aláírásgyűjtésről, a párt megalapításáról és a fogyatékosok tűzzel-vassal való üldözéséről nem számol be, ezek nem olyan témák, amiket szívesen emleget. Még az is hagyján, hogy a második, sikeres aláírásgyűjtésről sincsen egy szó se, hiszen ez ugye egy régi honlap, ami csak a karbantartás ideje alatt eleveníttetett föl, minek írna többéves ügyekről, nem ér ő arra rá.
  De Goldner december 29-én bejelentette, hogy holnaptól újra kezdik az aláírásgyűjtést a népszavazásért, hiszen a szent végcél, Goldner Ibolya ápolási díja továbbra is a nemzet ügye. Aláírásgyűjtő íveket kell adni a nemzetnek, tanácsokkal kell ellátni az önkénteseket, propagálni kell, millió közlendő volna. És tessék, Goldner bezárja a párt honlapját, az ÉCSJE-ét pedig több mint egy hete karbantartja, helyette odalöki a világnak az öt éve, egy földtani korszak óta nem változott honlapját, amit egyébként még ezernégyszázszor se néztek meg mindmostanáig, pedig én is évek óta, többhelyütt linkelek rá. Igaz, én a mostanira linkelek, nem erre.
  Miért nem tart fönn Goldner legalább egy icipici webhelyet a híres-nevezetes aláírásgyűjtésének? Már ebben is titkolózik? Csak egy beavatott kis kompánia tudhat róla? (Pontosabban legalább két kompánia, a Mozgilista és egy másik, ez, ahonnan időnként megküldenek nekem cikkeket.)
  Ami magát az aláírásgyűjtést illeti, a történet természetesen ugyanaz, mint korábban. Minimálbéres ápolási díj. Viszont most jön a jó Attila bácsi és iszonyatosan kiszúr Goldnerrel. Abból az egyszerű gondolatból kiindulva, hogy ez egy élvezetes dolog. Goldner olyan, mint a petárda, az ember megpiszkálja és fölrobban, viszont ez legális.
  Goldner közzétett egy linket, ahonnan le lehet tölteni az aláírásgyűjtő ívet és a tudnivalókat. A szokásos módon szerezte: bekuncsorogta magát valakinek a honlapjára, jelen esetben egy linuxos site-ra. Pedig van, illetve pár nappal korábban még volt egy domainje, van egy egyesületi honlapja, Isten tudja, hány tucat vagy hány száz listája (némelyik honlappal), fóruma, topica, mindene van, de neki kellett egy sarok egy linuxos honlapon. No mindegy. Szóval közzétett egy linket, amit én most vadállati kegyetlenséggel megjelentetek. Íme:
  http://linuxcity.extra.hu/nepszavazas2009.zip
  De ez még semmi. Brutalitásomban odáig megyek, hogy én magam is tükrözöm a file-t, tőlem is le lehet tölteni. Tessék:
  http://turkalofile.lattilad.org/fogyatek/nepszavazas2009.zip
  S mostantól Goldner keserű szájízzel folytatja, tudván, hogy a hőn áhított aláírások egy része a gyűlöletes Lángéktól letöltött ívekről érkezhet. Méghozzá jelentékeny része, mert Goldner szinte semmit nem tesz a zipje terjesztéséért, a LAttilaD.orgot pedig sokkal többen olvassák, mint a szigorúan titkos listáit. (Mindazonáltal arra nem számítok, hogy holnap megjelenik egy közlemény a listákon: „Attila is leközölte a file-unkat, így már nem érdekes az egész, hagyjuk abba – Ibolya”.)

Mielőtt beérkeznének az első kérdések, hogy akarom-e beregisztrálni magamnak a fogyatekosokpartja.hu domaint, ha majd szabad státuszba kerül, válaszolok: nem, nem akarom. Egyrészt nincs erre fordítható pénzem, másrészt nincs értelme, Goldner jelenleg hivatalosan birtokolja a Fogyatékosok Pártja nevet mint cégbíróságilag bejegyzett védjegyet, pillanatok alatt el tudná perelni tőlem. Annak pedig semmi értelme, hogy komolyabban rámozduljak a név elperelésére, hisz már nincs kitől, nincs is értéke, semmit nem érnék vele. Annak idején különböző hiányok miatt maradt félbe a dolog: idő, pénz, energia. Szóval maradjon csak övé a domainnév, ha kell neki. Más úgyse maradt.


  2005–2008

»»»»»»