Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools


Matrica

Ezen a kis felvételen Bántó András és Kenderesi Ferenc a mozgássérültek parkolási matricáiról beszél.
  Én amúgy tudom, hogy őket hogy hívják, de őnekik fogalmuk sincsen az egészről. Bántó András mélységesen fel van háborodva a több tízmilliós autócsodákon, amiken ott virít a mozgássérült-matrica. Kenderesi Ferenc bejelenti, hogy a hároméves matricák idén, az ötévesek két év múlva járnak le, mert csak.
  Hogy mi van azzal a mozgássérülttel, aki mondjuk idén januárban váltott matricát, azt nem tudni. Hogy mi van azzal a mozgássérülttel, aki azért használ több milliós vagy tízmilliós kocsit, mert a tolókocsijával abba fér bele, és azóta zsemlesütve kell mászkálnia az utcán, azt se tudni. Hogy mi van azzal a mozgássérülttel, aki egyáltalán nem a saját kocsijában ül, hanem a szomszéd vitte be egyszer egy évben a városba, és a mozgi magával vitte a matricáját, hogy a szomszédnak ne kelljen parkolódíjat fizetni, azt se tudni.
  1691-1.jpg Bántó András és mellesleg Hajagos Andrea is úgy gondolja, hogy a mozgik még mindig Trabant Hycomattal, uszkve Velorexszel járnak. Hát nem járnak, többek között azért, mert a Trabantokat kitiltották az utakról, többe kerül a Kata Liza, mint amennyit az egész autó ér.
  Egyébként örülnék, ha a rengeteg „csalnak a mozgássérült-parkolómatricákkal, azonnal vaskegyetlen szigorral kell durvulni, irgumburgum” mellett egy kicsikét most már azzal is foglalkoznának, hogy a mozgiknak a több milliós vagy több tízmilliós kocsit – azt, amelyikről Hajagos Andrea nem tudja elképzelni, hogy lehet beleszállni –
  1. muszáj megvenniük, mert a Kenderesi Ferenc-féle elvtársak fütyülnek arra, hogy a mozgik számára a tömegközlekedés tiltott gyümölcs;
  2. muszáj a saját pénzükből megvenniük, mert a Kenderesi Ferencek arra is fütyülnek, hogy a mozgik autóvásárlási támogatását a nyolcvanas évek óta nem változtatták, sem az összeget, sem a kritériumokat, amiknek megfelelő autóhoz adják – egyszerűbben mondva: a mai világban ép ésszel megvehető autókhoz szimplán nem jár támogatás és kész.
  Ezennel tudatom, hogy fütyülök a matricával csaló autósokra. Nem az én problémám, következésképpen ha zaklatnak miatta, akkor ordítok. A parkolási önhatóság problémája. Neki csökken a bevétele a csalók miatt. És arra is fütyülök, hogy esetleg a nekem fenntartott helyen parkolnak, matricával vagy anélkül. Találok magamnak másik parkolóhelyet. Ha nem találok, megállok az út közepén. A forgalomra is fütyülök. Ha a szabályok egy része nem vonatkozik rám, akkor egyetlen szabály se vonatkozik rám.

És ezúton tudatom Kenderesi Ferenccel, hogy Az Nem Matrica. De ez olyan információ, amiért én már előlépek a kormánybiztos tanácsadójává, és tiszteletdíjat óhajtok érte. Azért nem matrica, mert
  1. nem lehet,
  2. nem szabad,
  3. nem célszerű,
  4. nem szokás
  felragasztani. Többek között azért nem, mert A Parkolási Engedélyt Nem Az Autó Kapja, Hanem Az Ember. És ha a mozgi beleül a szomszéd autójába utasként, akkor azon az autón teljes joggal ott kéklik az engedély.
  Ez már többletinformáció: az engedély kék. Kérem a tiszteletdíjamat aszerint kikalkulálni, hogy olyasmiről is adtam felvilágosítást, amiről szó se volt.

»»»»»»