Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




Már csak két betű

Statisztikai adatokkal már nem sokszor jelentkezünk. Elkészült a T betű, az első, ami eléri a kétszáz oldalt. Ezzel a könyv kilencven százaléka kész, több mint tizenötmillió betű, kétmillió szó. Tartjuk az ütemtervet: cél a javítás befejezése még novemberben.
  Az utómunkákat még tervezgetem. Valószínűleg többféle trükköt is bevetek majd, hogy a bent maradt hibák minél nagyobb részét kiszűrjem, mert nemcsak használhatót akarok csinálni, hanem szépet.

A tribün csak egy ideje jelent lelátót a sportpályán, azelőtt szónoki emelvény volt. Mégpedig a tribunusé, aki a köztársasági Rómában egy magas rangú vezető volt, szent és sérthetetlen, ámbár választott. A nevét arról kapta, amit vezetett, a tribusról, ami ma is megvan például az angolban: tribe, törzs. Rómában a népet ilyen tribusokra osztották, négy élt az Örök Városban, harmincegy azon kívül. De eredetileg csak három volt belőlük: tres. Vagyis a tribün végső soron abból az indoeurópai hármas számból ered, ami mindmáig ott van az elején, csak egy kicsit kacifántos útvonalon.

»»»»»»