Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




Legyen Orbán a miniszterelnök

Bármit ezért. A Fidesz le akarja rövidíteni a határidőt, mert ha hetvenkét nap, akkor Sólyomnak már holnap ki kellene hirdetni a választást. Törvényt kell módosítani? Hát módosítsunk törvényt. Sólyom olyan testbeszéddel nyilatkozott, ami arra utal, hogy retteg az előrehozott választás elmaradásától. Sólyom alighanem súlyos dádára számít Orbántól, ha nem választatja meg újra miniszterelnöknek. Mi jelöltünk, ne feledd, mondta alighanem Orbán, most az a legkevesebb, hogy visszateszel a helyemre.
  Nekem az a bajom az egésszel, hogy a választás rengetegbe kerül. Pénzben és időben. Ha egyszerűen kicseréljük a kormányt, akkor két héten belül már dolgozhat, a választás meg még hónapokig eltartana. Azonfelül több milliárdba kerül, és teljesen értelmetlenné teszi az eddigi hisztit a nagy-nagy takarékosságról. No meg egyetlen célt szolgál: hogy Orbán lehessen a miniszterelnök.
  Biztos csak engem zavar, hogy a Fidesz az utóbbi időben belekötött minden egyes baloldali politikus hivatali autóvásárlásába, amik néhány milliós tételek, viszont habozás nélkül elköltene több milliárdot arra, hogy az ország eldönthesse, ki legyen a miniszterelnök. Az autó legalább gurul. A politikus beleteszi a hivatali seggét és bemegy a parlamentbe, a választóihoz vagy ahol éppen dolga van. Miniszterelnököt meg tudunk ingyen is választani, csak nem kell ahhoz ragaszkodni, hogy Orbán legyen az.
  Ráadásul mi lesz, ha megtartjuk a választást, elköltjük azt a rengeteg pénzt, és az ország baszik megválasztani Orbánt az ő Istentől elrendeltetett pozíciójára? Csinált már ilyet az ország. Velem kétszer is előfordult, kettőben, aztán hatban, hogy összefutottam egypár Erdély-visszakövetelővel a neten, akik megígérték a jobboldal FÖLDINDULÁSSZERŰ győzelmét, aztán megvoltak a választások és soha többé nem hallottam róluk. Az országtól tehát kitelik, hogy kiszúr Orbánnal és Sólyommal. A pénzt meg már elköltöttük. Akkor mi lesz?
  Ja, tudom, hogy mi lesz. Akkor a Fidesz ordítani fog az új baloldali kormánnyal, amiért milliárdokat költött az előrehozott választásra, holott most takarékoskodni kellene. (No meg lesz Kovács, takarodj vagy Tóth, takarodj vagy akárki, takarodj.)

»»»»»»