Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools


Kocsik értéke

Úgy érzem, Segesvári Csaba a március 22-i Délmagyarban személyesen szólította meg családomat, amikor feltette a kérdést: „Ha telik ilyen autóra, akkor a parkolásért miért nem akarnak fizetni?”
  Alapvetően félrevezetőnek és rosszindulatúnak tartom a kérdést. Nem, a mozgássérülteknek nem telik ilyen autóra. A mi autónk 4,5 milliós vagyont képvisel, típusa és egyéb részletei a http://segits.lattilad.org címen olvashatók. Kilenc hónapig számoltunk, mielőtt eldöntöttük, hogy megvesszük, mert négy tolókocsis ember másképpen nem tud közlekedni. De úgy láttuk, hogy négy ember jövedelméből tudni fogunk törleszteni. A négy közül kettő izomsorvadásos volt, a sógorom, aki két éve halt meg, és a feleségem, aki tizenegy nappal ezelőtt. Most két ember nyugdíjából és rokkantjáradékából fogjuk törleszteni azt az autót, amit négy ember jövedelmére számítva vettünk meg. Hogy hogyan, arról fogalmunk sincs.
  Ez volt a legkisebb és legolcsóbb kocsi, amibe még be tudtuk préselni magunkat, ámbár azután már egy gombostűt se lehetett leejteni. Ezért ki kell jelentenem, hogy a szerző hamis szemléletet képvisel, amikor azt próbálja propagálni, hogy a mozgássérültek luxuskocsikon parádéznak, holott Trabant Hycomat és Velorex járna nekik. Az ilyennek jó az is, sugallja a cikk, hiszen kétmillió forint egy Suzukiért egy valóságos BKV-végkielégítés. Szeretném tudni, Segesvári úr voltaképpen mennyi pénz összegyűjtését engedélyezi egy olyan család számára, amely egy vagy több mozgássérült tagja miatt kényszerből vesz autót.
  Kétségtelen, hogy sokan csalnak. Nekünk, valódi mozgássérülteknek viszont arról szól az életünk, hogy örökké bizonygatnunk kell, hogy nem csalunk. A Délmagyar is cikkezett már esetekről, amikor valakinek be kellett bizonyítania, hogy még mindig nem nőtt ki a lába. Nem tudom, hogy bánnának velünk a hivatalokban, ha a Segesvári úréhoz hasonló cikkek nem gerjesztenének mozgássérült-ellenes hangulatot. Talán ugyanígy. De szégyenletesnek tartom, hogy a szerző jobbnak látja olyan cikket írni, ami nem pártját fogja a társadalom legelesettebbjeinek, hanem a nyelvét köszörüli rajtuk.

»»»»»»