Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




Kérelem

Változtatási kérelmét rögzítettük. Kérésének teljesítése néhány munkanapot igénybe vehet.
  Ezt kaptam válaszul a kérelmemre. Elképzeltem, ahogyan teljesítik. Hétfőtől péntekig minden reggel nyolckor leül a számítógép a szerverteremben, és kinyitja a postafiókokat. Minden emailt iktat, PGP-vel lepecsétel, aztán olvasni kezd.
  „Hm. Kérelem? Lássuk csak, mit mond a hatályos törvény. Igen, ennek teljesítése nem ütközik jogi akadályba. Teljesítem. Elintézve. Következő. Újabb kérelem? A hatályos törvény itt is rendben van, de pillanat, ez Hongrie-ból érkezett, tehát meg kell nézni az hongrois törvényeket meg persze az Union Européenne törvényeit is. Eddig rendben van. Vámtarifa-rendelkezések? Jó, itt sincs probléma. A nemzetközi pénzmosást és kábítószer-kereskedelmet felügyelő intézményeket kell-e értesíteni?… Nem, a rendelkezések szerint nem. A felhasználó hongrois állampolgár, belül van az unionon és a convention de Schengenen is, tehát ezzel nincs probléma. Jól van, akkor a kérelmet teljesítjük. Felhasználó a címlistáról eltávolítva. Kelt mint getdate, PGP-pecsét, digitális aláírás, fclose. Jöhet a következő.”

Én ugyanis azt kérelmeztem a Pixmania számítógépétől, hogy vegyen le a hírlevelük címlistájáról. Pontosabban én azt hittem, hogy parancsot adok neki, mert úgy gondoltam, hogy viszonyunkat az ember kontra gép relativitás fogja meghatározni.
  De nem. Ő kérelmet teljesít, méghozzá csakis munkaidőben. Mármint ha teljesít. Mert mi van, ha elutasít? „Kérelmét elutasítom. Kérem fentiek szíves tudomásulvételét, Enter.” Akkor mit csinálok? Beperelem? „Tisztelt Bíróság, a Pixmania számítógépe, lakik 77.75.49.199, jogellenesen elutasította kérelmemet, ezzel én e napiglan 3 rendbeli nemkívánatos hírlevél-kézbesítést szenvedtem el, az okozott kár darabonként tíz kilobyte tárhely- és sávszélesség-foglalás, kérem kötelezni az okozott kár megtérítésére.”
  Előre tudom a választ.
  „Tisztelt panaszos, a kereseti kérelmet elutasítom. Az ok: a bírósági idézés IP-címre nem kézbesíthető. Kérem fentiek szíves tudomásul vételét, 213.253.219.176.”

»»»»»»