Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools


Kamatyolunk

Azt mondják, hogy a bankok csak indokkal emelhessenek kamatyot. Negyven nappal előtte be kelljen jelenteni, és az ügyfél díjmentesen mondhassa föl a szerződését.
  Ez nagyszerű segítség a bankok adósainak. Eddig ugye mi volt? Havi törlesztőrészlet eddig tízezer forint, mostantól százezer forint, a muki nem tud fizetni, elárverezik a házát. Most viszont?
  „Tisztelt ügyfelünk, negyven nap múlva fölemeljük a kamatyát, mert különben nem lesz elég hasznunk. Ez a törvényben meghatározott indoklásnak minősül. Bank.”
  „Tisztelt bank, díjmentesen fölmondom a szerződést. Muki.”
  „Tisztelt ügyfelünk, a díjmentes fölmondást tudomásul vettük. Lesz szíves nyolc napon belül befizetni hátralékos tartozását (egymillió forint), az ügyintézési költséget (százezer forint) és a megemeltkamaty-kompenzátyiós kiegészítést (ötszázezer forint). Különben elárverezzük a házát. Bank.”
  Most már nagyon meg vagyok nyugodva. És ráadásul azt is szóba hozták már a haza bölcsei, hogy ez ne csak azokra vonatkozzék, akik júliustól kötnek szerződést, hanem az adósokra is. Ha tovább bölcselkednek, esetleg azt is kitalálják, hogy ne csak az ezután alapítandó bankok ezután születendő adósai által felvett, ezután nyomtatandó bankjegyekre vonatkozzanak. És akkor már tényleg mindenki védve lesz, ilyen remek hatékonyan!

»»»»»»