Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




Justcloud

Azért így kicseszni ritkán szoktak velem.
  Elég sok adatom van most már, szeretném őket biztonságban tudni még egy példányban, akármi érheti a gépeket, hát előfizettem erre a szolgáltatásra; majdnem két hónapig használtam, ez összesen huszonhét euró, két PC és Sweetie összesen 877 giga adatot vitt föl ezalatt. Ami mondjuk nem is rossz, de az első terát nem fogjuk együtt megünnepelni.
  A csigalassú webes felületen kínbonyolult lenne ellenőrizni, hogy hol tart a másolással, ami nem mindegy, mert jó lenne tudni, hogy egy adott file vagy könyvtár már biztonságban van-e. Az ftp viszont nem mutat semmit, legalábbis a két gép közül az egyiknél két darab D: meghajtó jelenik meg, holott én istók zicsi csak egy D: meghajtót üzemeltetek azon a gépen, de a valóságossal ellentétben mindkettő üres. Holott erről a meghajtóról már közel fél terát fölmásoltunk, és a weben meg is jelenik (bár ott is két D: meghajtót látok), csak győzze kivárni az ember. Érdemes, bár egy könyvtárváltás percekbe is beletelhet, hogy minek, fel nem foghatom – hogy ennek alapján mekkora munka lenne egy nagyobb könyvtárcsoportot visszatölteni, el se tudom képzelni. Szóval érdemes kivárni, ha az ember elég fiatal, mert olyan összezsazsált könyvtárstruktúrákat kap, hogy az borzasztó. A saját könyvtárai, szó se róla, de van például egy SSAVER nevű könyvtár, ami megjelenik a másik gépem meghajtói között, úgy látom, hogy kilencvenes éveikbeli PC World-lemezmellékleteket tartalmaz (csak ftp-n tudom megnézni, a webnél a percek túl optimista becslés volt), és valahol kétségtelenül van egy ilyenem, de nem így hívják, és én egy példányt tartok belőle, nem mindenfelé szétszórva a könyvtárstruktúrában tömérdek másolatot. A SSAVER-ben három példányban található meg még egyszer önmaga. Tessék mondani, ezeket mind külön-külön fölmásolta, erre ment el a közel két hónap, vagy csak egyszer vitte át a dróton és odafönt már önhatalmúlag sokszorosította?
  Hogy mit másolt és mit nem, az ftp-n többé-kevésbé meg lehet nézni, csak sietni kell, mert másodpercek után kidob a szerver, és jóval hosszabb időbe telik visszacsatlakozni. Van több száz olyan könyvtár, amiből az apró file-okat fölmásolta, a nagyokat még nem, ámbár messze a kétgigás limit alatt vannak. Ebből az következik, hogy amikor a kuncsaft belép erre a részre, lát rengeteg könyvtárat, és vagy azt hiszi, hogy ezek az adatok már biztonságban vannak, vagy egyenként belépked mindenhová és lesz nagy meglepetés!
  Szóval totálisan ellenőrizhetetlen az egész. Az ember egy ideig vár, hogy majd csak kibogozódik ez a zűrzavar, csakhogy pénzért vár, havi díjat fizet ezért. Nem vár soká.
  Indítás után az egyik gépnek két órába telik, hogy összeszedje magát és elkezdjen másolni. Ha napi tizennyolc órát mennek a gépek, annak az egytizede arra megy el, hogy újra meg újra végigszámolja, hogy hány file-t másolt már le és még hányat kell ezután. Abszolút halálos komolyan. A szerveren ugyan megvan az infó, hogy hány file, de ő mindennap újra meg újra végignézi, hiszen ugye változhatott bármelyik, majd végignézi az ezután másolandókat is, és amíg a hátralevő háromszázezer darabot végig nem számolta, addig egyetlenegy rohadalom kilobyte-ot nem másol.
  Végül aztán… uninstall. Már ment egy ideje az egyik gépen, amikor megnéztem, hogy mi tart ennyi ideig. Még megvolt harminc olyan könyvtár a cache-ben, amelyek némelyikében több ezer, sőt harminc-, negyven-, ötvenezer, az egyikben pedig száztizenhétezer apró file volt! Ez mindent visz. Én fizetek nekik az ő tárhelyükért, ők pedig a pénzemért nekiállnak az enyémet pocsékolni. Több giga lehetett a cache, a másik gépen még megvan a program, ott négy és fél giga, de valamiért kevés nagy file-ban, nem sok kicsiben. Háromgigás SQL file. Száznál több további file, darabja néhány kilobyte-tól harminc megáig fölmegy, végig nullabyte-okkal és némi FF-fel tele.
  És úgy kell megölni, mint egy vírust, nem lehet ám kilépni belőle, Task Managerben kell hatszor lelőni, anélkül nem áll meg. Még uninstall után is visszahagy három tucat apró adatfile-t a cache-ben, amiket lezárt, indítsa csak a paraszt újra a gépét, ha már le merte szedni a programunkat.
  Ennek a felét nem tudtam még délután, amikor írtam nekik, hogy töröljék az accountomat.

»»»»»»