Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




Izgis lehet fóbnak lenni

Arra jöttem rá, hogy fóbnak lenni biztos nem unalmas. Én ugye elindulok hazulról hatvanhatos pulzussal, szembejön egy zsidó, mondom neki, jó napot. Hatvanhatos pulzussal. Szembejön egy cigány, mondom neki, jó napot. Hatvanhatos pulzussal. Szembejön egy transzvesztita, mondom neki, jó napot. Hatvanhatos pulzussal.
  Előttem megy a fób, ő is elindult otthonról hatvanhatos pulzussal. Szembejön a zsidó, fóbnak fölmegy a pulzusa nyolcvanra. Zsidó? Itt? A nyílt utcán? Fényes nappal? Hogy mik vannak! Szembejön a cigány, fóbnak felugrik a pulzusa százra. Cigány fényes nappal? Itt?! Ahol az előbb már volt egy zsidó is?! Még ott áll vörös fejjel és döbbenten bámul a cigány után, amikor jön a transzvesztita. Fóbnak földbe gyökerezik a lába. Úristen! BUZIIIII!
  A fób elvánszorog az orvoshoz a kétszázas pulzusával, kap valami bogyót, hazamegy, leroskad a tévé elé, benyomja az eurovíziós dalfesztivált.
  És ott van egy szakállas nő.
  Fób döbbenten mered a képernyőre. Ilyen nincs. Valaki szórakozik vele. Odarohan a tévéhez és megtörli a képernyőt, de a szakáll még mindig ott van. Fób kétségbeesetten néz körül, papot keres, de az nincs kéznél, bekap egy bogyót és visszasandít a képernyőre. A szakáll még mindig ott van. Fób rémült sikollyal bekap még egy bogyót, aztán leroskad a számítógép elé és dühödten irkálni kezd mindenféle fórumokra.
  Lassan már annak kell magát szégyellnie aki hetero. Undorító hogy ezt akarják belénk sulykolni! Nem az a baj, hogy olyan amilyen! De ne kérkedjen vele! Talán nem kéne megvárni amíg ez lesz az erkölcsi norma.
  A fób nem tudja elképzelni, hogy valaki nem azért néz ki úgy, ahogy kinéz, mert így néz ki és kész. Ez direkt őellene, a fób ellen indított személyes támadás. A fób nő, aki ezt írta, talán már látja lelki szemeivel, amint holnap becsöngetnek hozzá, belép hat markos verőlegény, leteperik, és brutális kegyetlenséggel szakállat növesztenek az arcára.
  Szeretnék már egy olyan dalfesztivált látni,ahol egy öt gyerekes családapa nyer.. Elég volt a homokos-propagandából ! Mikor lesz már végre érték a család ?
  Ezt férfi fób írta, akinek propaganda, ha valahol olyan embert lát, aki nem ő. Őt nem érdekli, hogy a dalok versenyeznek, nem az előadók. Nem érdekli, hogy a szakállas nőnek is van családja, de az előadók egyébként nem viszik ki a gyerekeiket a dalfesztivál színpadára, így az életben nem fog kiderülni, hogy hányszor nyertek ötgyerekes családapák. Valaki megkérdezte tőle, hogy Harrach Péter azért még embernek számít-e, mert neki csak három gyereke van, de hát nem az ötgyerekes családapák a lényeg, hanem hogy ő itten kérem egy FELSŐBBSÉG, aki HATÁROZ arról, hogy ki jelenhet meg a dalfesztiválon. Hogy lehet, hogy ezt nem veszik tekintetbe? Mi folyik itt? Hová fajult a világ?
  Az ember lassan megszokja a "másságot", bár én nem bánnám, ha nem tolnák a képembe. Tőlem éljen úgy, ahogy akar, csak ne tüntessen vele. De az a nő/pasi/vagymittoménmi saját maga se tudja... Ha nő akar lenni, legyen az, de akkor tüntesse el a szakállát. Ha pasi, akkor ne öltözzön nőnek. Szerintem pszichomókushoz kellene mennie, de sürgősen! Amúgy a hangja nem rossz, de a szám totál felejthető.
  Ez a fób is nőnemű, és konkrét előírásokat fogalmaz meg, kinek hogyan kell öltöznie. Voltak valaha emberek, akik ugyanezt tették, főminisztertől lovászfiúig mindenkinek előírásos öltözetet rendeltek el, de azok királyok voltak.
  A fób soha nem unatkozik. Rengeteg dolga van. Tilalmakat és előírásokat kell megfogalmaznia a világ számára, és lépten-nyomon hangot kell adnia iszonyának, amikor megszegik a parancsait. Tulajdonképpen potenciálisan hétmilliárd ember fölött kell ítéletet mondania, hiszen lehet, hogy Kínában mindenki ferdeszemű komcsi, de akadhat közöttük buzi is, akire már háromszorosan kell haragjával lesújtania. Figyelmét semmi sem kerüli el, és hatalmának dörgedelme elől senki sem menekülhet.

Nekem amúgy nem tetszik a szakállas ürge, aki nőnek öltözve megnyerte a dalfesztivált. Az adást nem láttam, a dalba belehallgattam a neten, de eluntam; főleg fényképeket láttam Conchita Wurstról, és sajnálatomra nem szimpatikus. Valószínűleg mert kedvelem a szakállas ábrázatokat, mindig sok szakállas ember vett körül, de ő nem néz ki szakállasnak, inkább olyan, mintha a szakáll rá lenne festve az arcára. Mintha borosta lenne, de egészen fekete. Hülyén néz ki, és ha semmi nőies nem lenne a megjelenésében, ez a szakáll akkor is hülyén nézne ki. Ha valaki szakállas, akkor legyen rendesen szakállas.
  Tetszenek érteni? Nem az a bajom a pasival, hogy nő. Bánom is én. A nővel se az a bajom, hogy pasi. Kit érdekel? Az se zavar, hogy a kettő egyszerre, vagy átmenet a kettő között, vagy akármicsoda. Mi közöm hozzá? Szimplán csak nem szimpatikus, és untam a dalát. De nekem az, hogy látok a neten valakit, aki nem szimpatikus, nemhogy blogcikket nem ér meg, de még vállvonást se, láttam, továbblapozok, kész.
  Nem írom elő, hogy ki milyen legyen, hogyan öltözzön, járhat-e kislányruhában, általában véve nem szólok bele idegenek magánügyeibe. Úgy érzem, csak így várhatom el, hogy ők se szóljanak bele az én magánügyeimbe. Nem kapok idegrohamot, ha két csókolózó pasit látok. Ez a legtöbb heteró pasinak nem tetszik, és én is ugyanígy vagyok vele, de nem foglalkozom mások magánügyeivel. Nem bámulom őket direkt azért, hogy vak dühbe hergelhessem magamat, és nem nyomom laposra az orrocskámat a melegfelvonulást kordonozó rendőrök sisakján.
  És tériszonyom is van. Tehát nemcsak melegpornót nem nézek: tornyokra se mászom.
  Most pedig, ha akad még fób, aki idáig végigszörnyülködte ezt a cikket, akkor mutatok valami olyat, amitől garantáltan szívinfarktust kap, és a kórházban majd nem ér rá gyűlölködni. Mindenki lehet undok, csak én nem?
  Ez itt egy korábbi eurovíziós dalfesztivál, a 2006-os bolgár száma. A színpadon egy fehéres hajú, bajuszos-szakállas egyént is látunk, aki egy részletet szólózik is. A távolabbi kameraállásokon látható, hogy szoknyában és magas sarkúban van. Művészneve Azisz, eredeti neve Vaszil Trajanov Bojanov, és nagy sztár a hazájában. Most elmondom, amit tudni kell róla, hogy előkészítsem fób olvasóm hátsó fali infarktusát, aztán jöjjön a videó:
  – balkáni,
  – cigány,
  – homoszexuális,
  – nőnek öltözik, de szakállat és bajuszt visel,
  – és olyan kék szeme van, ami fób olvasómnak sose lesz, még ha kontaktlencse, akkor se.
  Tessék megnézni.
  Én addig hívom a mentőket. Nem venném a lelkemre, ha fób olvasóm életébe kerülne ez a cikk. Ahhoz túl unalmas az életem – mert nem vagyok fób.

Update. Érkezett egy hozzászólás a cikkhez, de töröltem, két okból. Mert sikerült olyan cikkhez írni, ahol semmi keresnivalója, és mert a fób álláspontot írja le még egyszer. Ennek nem kívánunk teret adni, van a neten éppen elég hely, ahol fóbkodhatnak.

»»»»»»