Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




If you want

– Jó napot kívánok, mivel szolgálhatok?
  – Tíz deka vajat szeretnék.
  – Értem. Kenyérre kenni vagy sütéshez?
  – Kenyérre kenni, miért?
  – Nos, ha önnek fehér búzakenyere van, akkor a Fehér Teavaj B-vitaminnal és Enzimekkel való önnek. Viszont barna kenyérre a Barna Kenyérhez Való Vaj Enzimekkel és B-vitaminnal ajánlott.
  – Zsömlét akarok enni. Csak adjon tíz deka vajat.
  – Ez így nem fog működni, uram, csak a megfelelő típusú vajjal használhatja a megfelelő kenyeret. És kérdés, hogy mit tesz rá utána.
  – Sajtot, felvágottat, esetleg paradicsomot…
  – Ez nem mindegy. Mert például a Trappista Sajt Középméretű Lyukakkal nem használható a Fehér Teavaj B-vitaminnal és Enzimekkel fölött, ellenben a Középméretű Lyukakkal ellátott Trappista Sajt bár működik a Fehér Teavaj B-vitaminnal és Enzimekkel fölött, de kizárólag kiflivel.
  – Akkor figyeljen. Zsömlét akarok enni vajjal és paradicsommal, mit ajánl?
  …
  – Hall engem?!
  – Hallom, uram.
  – Tehát mit ajánl?
  – Jó napot kívánok, mivel szolgálhatok?

Szóval így megy, ha az ember Windows 7 alatt el akar indítani egy rohadalom php file-t. Tudvalevőleg kell hozzá egy Apache. Az Apache-nak kétféle változata van: amelyiket le lehet tölteni, és amelyikről dokumentáció van. A dokumentáció azonban olyan file-okra hivatkozik, amik megváltoztak. De szerencsére van, ámbár jól eldugva, installer változat, amihez nem kell a dokumentáció. És kell egy PHP is. A PHP-nek két változata van: amihez van dokumentáció, és amelyiket le lehet tölteni. A dokumentáció azonban olyan file-okra hivatkozik, amik megváltoztak.
  Számtalan alkalommal kell átrágnom magam azon, hogy mi van, ha IIS alatt akarom csinálni, bár fogalmam sincs, hogy az micsoda. Hogy mi van, ha CGI alatt akarom, bár arról sincs fogalmam, hogy az micsoda. Hogy mi van, ha FastCGI alatt akarom, bár a Fast történetesen ismerem. Remek tutorialok vannak a neten, némelyiket már PC-n írták, sőt olyan is előfordul, ami már meg se kérdezi, biztosak vagyunk-e abban, hogy nem inkább ZX81-esre szeretnénk fölrakni. Ijen modern ám. Természetesen a file-ok, amikre ezek hivatkoznak, a legritkább esetben se léteznek.
  Az ember azt reméli, hogy huszonöt év számítógép-püfölés után már föl tud rakni két programot. FastCGI. Méghozzá két olyan programot, amit korábban már fölrakott és mentek. Nem is egyszer fölrakta őket, és hosszabban is mentek.
  Az egyik tutorialban láttam képeket a MySQL indításáról. Istennek hála, hogy nincs MySQL a LAttilaD.orgon, akkor még azt is használnám, tehát itthon is föl kellene rakni. Az valószínűleg több generációs kaland, az ember elkezdi a beállításokat még a gimiben, mire nyugdíjba megy, már nagyjából talán rendben van, a fia folytatja gimis korától, és az unokának elindul. Ha előzőleg másik három generáció fölcsinálta a gépre az Apache-ot meg a PHP-t!

»»»»»»