Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools


Gyerekpornó darabja huszonnyolc forint

Vártam egy darabig, hogy hozzászóljak-e a Kaleta-ügyhöz, persze tudva, hogy a Jerry Alapítvány megteremtőjeként ez munkaköri kötelességem, tetszik, nem tetszik, nem kapok mást. Tudtam, hogy úgyis elmondanak róla mindent, illetve őt mindennek, és ami fontosabb, tudtam, hogy nem változik semmi.
  Kaleta Gábor egy kutyakölyök. A mi kutyánk kölyke. Természetes, hogy nem eshetett bántódása. Ezt értjük, oké. Illetve nem oké, de értjük. Egy diplomatának, egy Magas Rangú, Roppant Fontos Elvtársnak természetesen szabad mindent, majd kimosdatjuk. Ez így volt a korábbi ugyanazoknál, a még korábbi ugyanazoknál meg ezek ugyanazoknál is, és kétségtelenül így lesz a következő ugyanazoknál, akik majd úgy tesznek megint, mintha újak lennének.
  De a probléma túlmutat a pedofil kutyakölykön. A bíróság ugyanis helyesen ítélt, ezt megtudjuk dr. Gyurkó Szilvia cikkéből, már ugye ha eddig nem tudtuk netán. De minimum sejtettük. A bíró nem isten. A bíró az állami igazságszolgáltatás eszköze, aki a törvények betartását kéri számon az elébe kerülőktől, és ennek megfelelően természetesen a törvénynek megfelelően ítél. Óhajtja az olvasó, hogy Kaletát csukják börtönbe minden egyes képért egy évre, vagy mondjuk legalább minden képért egy napra? (Az is ötvenkét év lenne.) Nem lehet. Ezt semmilyen bíró nem teheti meg, mert a törvény nem ad lehetőséget rá. Kész, ez van.
  És ebből a szempontból mindegy, hogy a nagykövet úr őexcellenciája vagy a sarki hentes. A sarki hentest se lehetett volna lecsukni annyi időre, amennyire az olvasó szeretné, mert a törvény arra sem ad lehetőséget. Az, hogy a nagykövet úr őexcellenciája méltóztatott gyerekekkel szexelni virtuálisan, nem pedig a sarki hentes, az csak annyit változtatott a dolgokon, hogy a kiszabható jelképes büntetést is siettek még jelképesebbé változtatni. De a büntetés, amit ki lehet szabni ezért, az a sarki hentesnek is jelképes lett volna!
  Ez a baj. Nem az, hogy Kaleta excellencia huszonnyolc forintot fizet a gyerekpornó darabjáért, mert ha Kaleta hentes lenne, akkor lehet, hogy mondjuk negyven forintra jön ki, és akkor mi van, az sem büntetés.
  A magyar állam a gyermekek szexuális kizsákmányolását nem tekinti súlyos bűncselekménynek. Lényegtelen apróság, csíny. Ejnye, Gábor, hát micsináltál?

»»»»»»