Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools


Gyere dugni, bácsi

Eddig azt hittem, a magyar tálibok tábora csak Tömjén Zsoltból áll, aki 1998-ban megparancsolta a tizenhárom éves terhes kislánynak, hogy szülje meg.
  De nem. Vannak többen is. Ahol kettő van, ott több is van, és megvan a második magyar tálib. Pintér Sándornak hívják, a kormányban főkolompol és szerinte a gyerekek önként mennek prostituáltnak. Ami egyrészt abból táplálkozik, hogy számos férfi szerint nemi erőszak egyáltalán nem létezik, azt a nő is akarta, minimum kihívóan viselkedett, és nyomozó hatóságok időnként teljes komolysággal azt vizsgálják, hogy az áldozat mivel provokálta ki a támadást, nem pedig hogy a tettes miért támadott. Ezt nem teszik, ha az áldozat férfi, avagy ha a tett nem nemi erőszak, hanem mondjuk zsebtolvajlás. Másrészt pedig abból, hogy a gyereknek hallgass a neve, annak eleve nem lehet igaza. Ha a bácsi azt állítja, hogy a gyerek kezdeményezte, akkor a bácsinak igaza van és kész.
  Ha az olvasó most magvas fejtegetésre számít arról, hogy Pintér mollahnak miért nincsen igaza – csalódni fog. Mondhatnám, hogy „sose birkózz disznóval, mert mindketten mocskosak lesztek, de ő még élvezi is”, de az az igazság, hogy érvek itt nincsenek. Nem lehet érvelni egy olyan felfogás ellen, hogy a nő nem ember, a gyerek sem ember, csak a felnőtt férfi ember. Én próbálom kutatni, hogy mijük van a felnőtt férfiaknak, ami se a nőknek, se a gyerekeknek nincsen, és egyetlen dolgot találtam, de azt a férfiak manapság nagyrészt leborotválják. Ez furcsa, mert az afgán táliboknál a felnőtt férfinak is hallgass a neve, ha nincsen szakálla, a magyar táliboknak meg még véletlenül sincsen, de hát más kultúra, ha az értékrend azonos is.
  Marad az a különbség, hogy milyen a pisilőjük. Mondhatnánk, hogy a gyerekek felének ugyanolyan, mint a férfiaknak, de nem, á, csodákat. A gyerekek felének ugyanis fütyikéje van, a minisztertábornokoknak pedig fasza. Ez teszi a különbséget. Ettől ember az ember. Régen nem így volt, ha István király ma halna meg, eszükbe se jutna pont a jobb kezét bebalzsamozni, amikor azzal nem csinált életében semmi fontosat. Rendeleteket aláírni, az smafu.
  Az afgán tálibok leborulnak és azt mondják: Allah nagy. A magyar tálibok kidüllesztik a mellüket és azt mondják: Faszom nagy.
  Mit mondjak – akkor inkább Allah.

»»»»»»