Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




Gömbérzék

Visszaállították Gömbös Gyula díszpolgárságát Orosházán, röfögi elénk a napisajtó. Az ember egy pillanatra fölkapja a fejét, hogy nem jutott ez előbb eszükbe, és mikor lesz Orosházán Hitler is díszpolgár, de nem, egyáltalán nem erről van szó.
  Az orosházi fideszes vezetés nem náci, csak igazságos. Ők az orosházi szocialista vezetés 2002-es, „Gömbös Gyula az adományozást követő életszakaszában méltatlanná vált az Orosháza Díszpolgára címre” szövegű határozatát csinálták vissza. Ugyanis „nem lehet egyetérteni azzal, ha valakinek a tevékenységét és életútját az adományozást követő 70 év eltelte után felülvizsgálják és a képviselő-testület többségének meggyőződése szerint átértékelik”.
  De nyolc évvel később már lehet. Meg hát ugye akkor a képviselő-testület többségének meggyőződése, hogy is mondjuk finoman, nem volt megfelelő. Azt nem mondjuk, hogy zsidókomenista judeobolsevik plutokrataterrorista zsidó imprlsta zsidó kaptlsta glblsta zsidó zsidó, mert ilyet nem illik mondani. Majd jövőre. Csak nem volt megfelelő. Most már viszont igaz magyar emberek ülnek az orosházi képviselő-testületben, akik korra-nemre, fajra-színre, hitre-vallásra tekintet nélkül igenis visszaállítják mindenkinek az igaztalanul elvett díszpolgárságát. Majd ők megmutatják. Hát tehetnek ők arról, hogy ilyen igaztalanul elvett díszpolgársága pont a Fajvédő Párt alapítójának volt, aki Endrődön igaz magyar emberekre lövetett? Először is ő egy még igazabb magyar ember volt, másrészt ha nem lövet rájuk, akkor nem tudta volna választási csalással a saját jelöltjét bejuttatni, harmadrészt hátha volt közöttük zsidó is! Meg plutokrata!

De mire mindezt leírtam, elém került a magyarázat. Nem, kérem, szó sincs arról, hogy valaha elvették volna Gömbös díszpolgárságát. A szocik csak arról hoztak határozatot, hogy hátkéremszépen azért az nem illendő, hogy minálunk Gömbösnek díszpolgársága legyen, de nem, nem fosztották meg a díszpolgárságától. Úgyhogy most az orosházi önkormányzat természetesen nem állította vissza a soha el sem vett díszpolgárságot, csak ezt a döntést helyezte hatályon kívül, mivelhogy ugyebár lásd fent, nem lehet valakinek az életét hetven évvel később átértékelni.
  Akkor osszuk ki a díjakat.

A Röfögőverseny-díj bronz fokozatát adományozuk Németh Béla fideszes polgármesternek és képviselőtársainak, amiért az utólagos átértékelés tilalmát fontosabbnak ítélték annál a ténynél, hogy ha vissza nem is állították Gömbös díszpolgárságát, mindenesetre még egyszer megdicsőítették és utólagosan hajbókoltak előtte.
  A Röfögőverseny-díj ezüst fokozatát kapja ugyanez a testület, amiért nagyobbat hazudtak, mint három Gyurcsány, hiszen a napnál is világosabb, hogy a cél az volt, hogy feldühítsenek mindenkit, akinek ebben az országban igazságérzete van, és kinyalják a nácik seggét.
  A díj ezüst fokozatában részesül Fetser János és a vezetése alatt álló képviselő-testület, akik 2002-ben nem voltak képesek tisztességesen megfosztani Gömböst a díszpolgárságától, ehelyett hoztak egy akárhogy értelmezhető, tutyimutyi határozatot. A díj harmadik példányát megosztva adjuk át mindazon önkormányzatoknak és városi tanácsoknak, amelyek 1945-től mindmostanáig nem vették észre vagy nem voltak hajlandóak észrevenni, hogy Gömbösnek díszpolgársága van a városukban.
  A Röfögőverseny-díj arany fokozata a keresztbe tett csülkökkel és szalámikoszorúval Gömbös Gyula miniszterelnököt illeti, aki elsőként sietett gratulálni a kancellárrá választott Hitlernek, és ezzel akkora disznóságot követett el, ami azóta is kiröfög a magyar történelemből.
  Végül pedig a Röfögőverseny-díj gyémánt fokozata sonkával és orjalevessel jár Németh Béláéknak, amiért azzal a mondattal, hogy nem lehet valakinek az életét hetven évvel később átértékelni, egyszer s mindenkorra értelmetlenné tettek mindenféle történettudományt és életrajzírást, mellékhatásként felmentve a gyerekeket a történelemtanulás alól.

»»»»»»