Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools






Ferdülök

Nemrégiben kitaláltam ezt:
  
  Ez a Ninda-program tartalomjegyzékének egy részlete, újfajta színezéssel. Azért ferde, mert ha függőlegesen választom el, akkor olyan, mintha két-három-négy kocka lenne az, ami valójában egy, ha meg vízszintesen, akkor két sornak látszik az, ami valójában egy sor – valamint mert így cool. A színezés jelentése: a felső rész azt mondja meg, hogy hol játszódik az adott sómir, a bal oldali fele a világot, a jobb oldali a hajót vagy várost; például az nd-15-ös Szindorián (homokszín), és azon belül Ḱaŷndïmban (piros-sárga). Az alsó sáv pedig az idézet forrásának színe, ami korábban ezeknek a kockáknak a színe volt, de az nem eléggé orientál.
  Persze van hozzá jelmagyarázat is, hogy melyik szín mit jelent, de most azt is kitaláltam, hogy a jelmagyarázathoz legyenek többszínűek a feliratok is. Mert én ugye a fekete háttérre fehérrel írtam, de a színek között vannak világosak is. Most tehát ilyen a jelmagyarázat:
  
  Tessék megnézni nagyobban is.
  
  Szépen látható, hogy a hátteret elvágó ferde vonalak pontosan folytatódnak a szövegen. Ámbár a kettőnek amúgy semmi köze egymáshoz. Így néz ki igazából:

<span style="background: linear-gradient(315deg, #fc0 25%, #f00 25% 50%, #000 50%)">
<font color=#fff style="background: linear-gradient(315deg, #0033ff 25%, #00ffff 25% 50%, #fff 50%);
-webkit-background-clip: text; -webkit-text-fill-color: transparent;">Ḱaŷndïm</font></span>

Szóval teljesen külön van a háttér és a szöveg színezése, azért illik össze a kettő, mert megegyeznek a százalékszámok. Persze a színeket nem egyenként rakosgatom össze, hanem választok valamilyen színt a háttérnek, és van egy színinvertáló függvényem.
  Sok klassz dolgot lehet ilyenekkel csinálni.

Előre Dúró Dóra irodalom-népszerűsítési kampányának sikeréért!

»»»»»»