Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools


Egyébként magasról leszarom az ukrán elnököt

De frankón. Gondoltam, jobb, ha szólok. Totálisan nem érdekel, hogy színész volt azelőtt vagy ügyvéd, maffiózó vagy cukrász, jó ember vagy rossz, jól vezette Ukrajnát a háború előtt vagy sem, jól vezeti-e most vagy sem, elmenekült-e Ukrajnából vagy sem, egyáltalán létezik-e vagy csak rajzolva van. Semmi nem érdekel ővele kapcsolatban. Tehát minden, ami elhangzik az ő gyalázásaképpen, engem masszívan nem érdekel. Ami a védelmére hangzik el, az sem.
  Viszont mutatok valamit.

Engem ők érdekelnek. Viktorija Jafur meg Veronika Macihin meg a Kubiv testvérek meg Valentin Javorszkij meg Osztap Sztaroszta. És őket támadták meg a nácik, nem az elnököt. Az elnök ülhet egy bunkerben, ők nem. Nekik ki kell menni az utcára: iskolába kell járni, boltba kell menni, énekelni kell, és nemsokára már családot kell alapítani és gyerekeket kell nevelni. Így? Miközben a nácik tankokkal lövik szét a városukat?
  Ja, amúgy nem. Az elnök sem ülhet egy bunkerben. Neki meg az a dolga, hogy járja az országot és hülye fogsor-villogtatós beszédeket mondjon, létesítményeket avasson, kitüntetéseket adjon át, tárgyaljon más elnökökkel, meg minden ilyen marhaságot, aztán amikor letelik a hivatali ideje, akkor menjen vissza dolgozni.
  És negyvenötmillió ukránnak mind megvan a maga élete, a maga dolga. Erre jönnek a fasiszták és szétlövik a házaikat? Hogy tetszik ezt gondolni? Aztán jön Marcika Hevesről és megmagyarázza, hogy de az ukrán elnök nem jó ember ám. Na és? Ki nem szarja le, hogy milyen ember az ukrán elnök? Ha ő egy utolsó mocskos szemétláda, attól szabad rálőni Viktorija Jafurra? Mert történetesen fél perc alatt találok harminc utolsó mocskos szemétládát a világ kormányaiban és megyek lepuffantani Marcikát Hevesről, aztán sivalkodjon, hogy de az más. Mondjuk ha éppen országhatáron belül kell az az utolsó mocskos szemétláda, hogy lepuffanthassam Marcikát Hevesről, hát az is megoldható éppen. Bőséges készletből lehet válogatni. De az más, mi?
  Még nincs három éve, hogy elkezdtem Majbutnyét hallgatni. A nevük azt jelenti, hogy Jövő. Mi lesz három év múlva? Úgy hallgatom a felvételeiket, hogy ők a múlt? Mert megölte őket az új Hitler, akinek a személyes jó barátja éppen megköveteli tőlem, hogy szavazzak rá?

»»»»»»