Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




Dugaszság

Arra gondoltam, hogy Woody Allen jókívánságával élve, Párkányi kapja be az összes faszomat. Az, hogy jól fekszik a diktátor seggében, az egy dolog. Ki mit választ magának, ugye, nagy nyereség, nagy kockázat, busás megrendelések, de folytonos veszély, hogy a diktátor segge alá bársonypárna helyett priccs kerül. Az, hogy a jó fekvését maradéktalanul kiaknázza, az is egy dolog. Azért feküdt oda, hogy kiaknázhassa, Orbánnak talán egyetlen híve sincsen, csak haszonlesői vannak. Az, hogy csufiból zsidózik, szintén nem gond, Orbán seggébe nem lehet ingyen bekerülni, pláne nem megmaradni, folyton ordítani kell, hogy de én vagyok ám a szebb dugasz, én vagyok ám a szebb dugasz. Az, hogy vastagon kommunistázik, miközben megállás nélkül kommunista frázisokat hajtogat, szintén nem probléma, kis ország vagyunk, egy csőcselékünk van, egyébként is kommunista meg fasiszta tök ugyanaz, a politikai patkó csepp alakú.
  De már engedelmet. Párkányi is tudja, mi is tudjuk, Párkányi is tudja, hogy tudjuk: az akár lehet is, hogy az ő műveit azért nem ismerte eddig a kutya se, mert a konceptuális kommunista aknamunka tűzzel-vassal irtó kurátorok békaemberekkel is fogunk találkozni kárpátdunanagyhaza, csak ettől azok a művészek, akik viszont jók, nem lesznek kevésbé jók. Értem? Jómagam sokkal jobb írónak tartom magamat, mint amennyire ismert vagyok, és ez nem beképzeltség: az ismertségem szinte zéró, ennél csak jobb lehetek – de ha ezért frusztrációt éreznék, azt nem azon élném ki, hogy a nálam ismertebb írókat fikázom. Nem szoktam dicsérőleg nyilatkozni Tandori Dezsőről, Esterházy Péterről, Hazai Attiláról, de nem azért, mert ők ismertek, én meg nem, hanem mert nem tetszettek a műveik. És ha akad egy író, aki még nálam is kevésbé ismert, arról is ugyanúgy fogok nyilatkozni, aszerint, hogy tetszik-e, amit ír vagy sem, nem dicsérem egekbe csak azért, mert ismeretlen.
  Szóval tessék engemet az irigy emberekkel békibe hagyni. Annyit sem érdemelnek, hogy utcát nevezzenek el róluk, pedig ott nagyon kicsi az elvárás.

»»»»»»