Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools


De fél

Van az a mondás, hogy a „homofób” hibás szó, mert a fóbia azt jelenti, hogy félünk valamitől. „Nem félsz. Seggfej vagy.”
  Arra jöttem rá, hogy de. De fél. Mármint ettől még seggfej, de a fób igenis fél. Azért seggfej és azért gyűlöl mindenkit, mert fél.
  Nem játssza meg az értetlent: tényleg értetlen. Elég, ha egy nagyobb látogatottságú Facebook-oldal kirak egy szivárványszínű szatyrot, és jönnek sorban ugyanazok a kérdések, amiket amúgy már ötezerszer megválaszoltunk. Nem lényeg, hogy az adott konkrét fób olvasta-e ezeket a válaszokat, úgyse jutnak el a tudatáig, mert szűköl a félelemtől.
  Tessék szíves lenni most visszaasszociálni Az álomcsapat azon jelenetére, amelyben Christopher Lloyd, az elmegyógyintézetből véletlenül kikerült képzelt orvos felháborodottan járkál az utcán, és rákiabál egy szemetelőre: „Ezért elveszítheti a kiváltságait!”
  Hát ez van. Ezek az elmegyógyintézetbe még be sem került emberek nem tudják elviselni, hogy mások nem ők. Csak azokkal az emberekkel tudják elképzelni a világot, akik pontosan ugyanolyanok, mint ők. Akik nem ugyanolyanok, azok veszedelmesek, félelmetesek, riasztók.
  És hát ugye már meghatározta a Felsőbbség, hogy kik számítanak másnak. A katolikus egyház meg a református meg a zsidó meg a muszlim. Erre szükség volt, mert a fób nem tudja magától eldönteni, hogy kik a mások.
  És ezek a mások elhappolják az ő kiváltságaikat. Már nem fog alanyi jogon járni a felsőbbrendűség. Felségekből visszasüllyednek közrendű emberekké.
  Ez pedig valóban félelmetes.

»»»»»»