Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools
Csak a cilinder

Ha a főfideszesek fejlett helyzetérzékelésén és problémakezelési tehetségén múlik, akkor a jövő héten várhatjuk Hruscsov beszédét a személyi kultusz éveinek elítéléséről. Bocsánat, amiért neveket már nem jegyzek meg, mindenesetre TEÁP 1 azt mondta, hogy a netadót a szolgáltatók fogják fizetni, TEÁP 2 viszont azt, hogy a háztartások, TEÁP 3 szerint hétszáz forint lesz, TEÁP 4 szerint igenis gigabyte-onként százötven, szóval teljes a káosz, és akár hihetem is azt, hogy ez nem tehetségtelenség, hanem összehangoltan mondanak állandóan mást és mást, hogy minket összezavarjanak és kifárasszanak, az se jobb semmivel. Akkor nem tehetségtelenek, hanem gonoszok. Illetve persze tudjuk, hogy mind a kettő.
  Tök Egyforma Állampárti Politikusok tehát összevissza zagyválnak, valószínűleg valamelyiket kitiltották Amerikából, ami szemlátomást olyan titkok kipattanásával fenyeget, amik még Orbán Ráhel telefonjánál is kompromittálóbbak. Soha nem fogják megérteni, hogy minél jobban titkolóznak, annál valószínűbb, hogy a nemzet olyanokat fog összefantáziálni, amik borzalmasabbak az eredeti titkoknál is, és már csak haraszti alapon is el fogja hinni őket (mármint nem zörög, ha nem fújja a szél). Ha én lennék tanácsadó valami főpolitikárius mellett, és mégis főpolitikárius maradna, én biztos azt tanácsolnám neki, hogy mindent valljon be a tévében, tök töredelmesen, mert az a kisebbik baj, ha az igazat tudják meg, mint ha nekiállnak mémeket gyártani róla. Ha magát a dakota törzsfőnököt tiltják ki Amerikából, azt is vallja be. Akinek titka van, az zsarolható, az nyugtalanul alszik, aki nyugtalanul alszik, az hibákat követ el.
  Most éppen a netadót, ami enyhébb, hétszáz forintos változatában is két és egyharmadszor akkora hiba, mint amibe Gyurcsány bukott bele. És ha a stafétabotot egymásnak adogató TEÁP-okon múlik, akkor Orbán pedig ebbe bukik bele, aztán a jövő héten Szájjártó miniszterelnök majd elítéli a személyi kultusz éveit, de ez senkit se vigasztal, Orbánt azért nem, mert nem érzi jól magát Putyin krasznodari dácsáján, minket meg azért nem, mert a NER után jön a NEP (nemzeti egyesítési palityíka).
  Csak az itt a gond, hogy Orbánnak még megvan a cilindere, és bármilyen nyuszit előhúzhat belőle. Esetleg zászlóatyákat avat minden településen, anyák már voltak, most majd atyák is lesznek, vagy éppen minden utcában, vagy éppen egész zászlócsaládokat, vagy éppen minden ház kap saját zászlovat, állami keretből, mondjuk aki egyhavi netadót előre lefizet, az kaphat két zászlovat is, vagy ilyesmi. Effélékben Orbán kifogyhatatlan. Vagy mi van, ha behívja az oroszokat? Netadót fizetni, mármint ugye. Kijelenti, hogy Putyin rátestálta a magyar netadó fizetését a testvéri baskírokra, a testvéri tatárokra és a testvéri dagesztániakra, ez együtt éppen tízmillió ember, ők fogják fizetni, nem mi. És az emberek már elégedetten haza lesznek menve, mire kiderül, hogy mi mit adunk cserébe, fogalmam sincs, de nem fogunk örülni neki. Vagy ami még egyszerűbb, bejelenti, hogy Amerika követelte a netadót, az amerikai bankszektor imprrrrlista politikája volt, amiből az emberek megértik, hogy már megint a zzzzzzzsidók, és vállvetve sorakoznak föl Orbán mögé, amint kardjával egyet suhint, kettőt vág, és már nincs is netadó, kész, csak egy rossz álom volt, látjátok, Árgyélus királyfi megint megmentette a hazát! És akkor ugye adtok neki cserébe havi ötszáz forintot? Boldogan, hogyne adnának, ő pedig kegyesen ránk bazsalyog és átveszi, hogy a fenébe ne, eredetileg havi kétszáz fixet akart, azért kért hetet, hogy legyen tere alkudni, csak mi annyira lelkesek voltunk, hogy ötszáznál megállt.
  Vagy bármit. Elég mély az a cilinder. Meg a butaság.

»»»»»»