Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools
Best 2.0 – előzetes

Az első változat fejlesztési idejéhez képest nagyon hamar elkészült a Best’s Keyboard második változatának – megjelenítője. Még csak az. De Thon dolgozik a többi részén is, ahogy ideje engedi.
  A második változatban teljesen megújul a Coat nyelv, de ez csak nekünk kettőnknek lesz probléma, szerintem rajtunk kívül egy lélek nem használja a programot. A meglevő billentyűzeteket kétségkívül újra kell majd írni. De megéri.
  Használatba lehet majd venni a képernyő két szélén kimaradó fél hatszögeket, ami például Mikróka jelenlegi billentyűzetén hattal több gombot jelent, ebben a méretben az egy egész világ. Minden billentyűzet saját fontot kaphat, vagyis a Coat programba bele lehet írni, hogy milyen font legyen – ellentétben a jelenlegivel, ahol a program könyvtárában szereplő font.ttf-et használta minden kiosztás. A szövegküldés nagyszámú opcióval befolyásolható, például egyes gombot küldhetnek szóközt a karakter előtt, után vagy előtte is, utána is. Például lehet – ilyen – gondolatjel gombunk, ami szóközökkel ellátott félkvirtmínuszt küld. De több karaktert küldő gombjaink is lehetnek, például egy német billentyűzeten az sch külön gombon lehet, de akár szavakat is rátehetünk gombokra. Lesz többféle módosítógomb.
  És ami már most is működik: egy gombra több feliratot is lehet tenni. Az egyes változatban csak kettőt, és azok helyét se lehetett befolyásolni, a kettesben már egészen sokfélét, amennyit csak akarunk. Beállítható típusok vannak, meg lehet adni, hogy a billentyű melyik pontjára kerüljön a felirat – akár a billentyű szélein túl is –, milyen színben és méretben, és az összes így definiált felirat egyszerre megváltoztatható. De egyes példányok külön is alakíthatók.
  Nem tudtam ellenállni, hogy ezt az adottságát föl ne használjam egy Spectrum-billentyűzethez. Még némi szépítésre szorul, no meg persze semmit se csinál, de máris nagyon aranyos.
  

»»»»»»