Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools


Amina

Tehát július 6-án elkezdtem új regényemet, az Aminát. Némileg másképpen, mint korábban, több mindent is újítottam.
  Egyrészt az ideológiai forgatókönyv mellett egy tartalmi összefoglalót is adtam egy cikkben, ami elmondja, hogy a történet egyéves érlelése után azzal kezdtem, hogy megfestettem Amina portréját.

amina.jpg

Ezt a képet kitettem a Facebookra, és kaptam két leírást arról, hogy milyennek gondolják. Nincs kizárva, hogy ezek egy-két eleme be is kerül a könyvbe.
  Aztán elkezdtem a könyvet, és még az előtte való nap hirdettem egy pályázatot is, gyerekeknek: arra kértem őket, írják le kézzel az én nevemet és Amináét, és az rákerül a borítóra. Ketten jelentkeztek, és végül úgy lett, hogy az én nevem a tizenhárom éves Balla Regina írásával áll a borítón, Amináé pedig a tízéves Dobrovocki Anna Laráéval, így:

Nekem tetszik. Szóval elkezdtem a könyvet, és megint csak eltértem a szokásaimtól: nem tartom titokban, hanem ezen az oldalon folyamatosan közzéteszem, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy akár észrevételek is érkezhetnek vele kapcsolatban. Eddig egy jött, az, hogy nem kellene Aminának kocsmai kötőszavakat használnia. Erre válaszul a következőt írtam az imént a Facebookra:

De akkor most már fölfedem a tervemet az Aminával a nyalvánosság előtt. Rengeteg sok pénzt fogok vele kerösni. Két okból.
  Először is, azért már a kurva életbe, amint láttátok, Amina kocsmai kötőszavakat is használ, akárcsak a körülötte levők. Mert ő ebben a közegben él, basszátok meg. Egy külvárosi lakótelepen, ahol mindenütt lepukkant szivarok veszik körül, napirenden van a bűnözés, és szöröncse, ha nem az ő rovására, netán részvételével. Baszki.
  Ez az egyik. A másik az, hogy a könyvben lesznek BBBBBBBBBBBBuziak is. Azt nem merem megígérni, hogy lesz benne valaki, aki leszopja a plébános urat, bár igény az lenne rá.
  Szóval ha elkészül, akkor elküldöm a Dúró Dórának, hogy dúrja le, és megvan az ingyenreklám, viszik majd, mint a cukrot.

»»»»»»