Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




Alkotmány, vazze?

A kisebbségi ombudsman kijelentette, hogy a monoki „segélyt munkáért” rendszer alkotmányellenes. A monoki polgármester fölszegi fejét és monokul ellene szegül. Azt mondja, ők egy független, szuverén önkormányzat, és az ombudsman hivatala nem felettes szervük.
  Tényleg nem. De nem az ombudsmanra kell hallgatni, hanem az alkotmányra. Ha az alkotmány nem vonatkozik rájuk és ők függetlenek meg szuverének, akkor talán ideje lenne kérni nemzetközi elismerésüket és fölvételüket az ENSZ-be. (Most már tényleg meg fogom keresni őket a térképen.)
  Egyébként választásokat is ki kell írni. Nem biztos, hogy Szepessy Zsolt mostani polgármester lesz a Monoki Köztársaság első elnöke. Ja, és persze a szomszédos Magyarországtól többé nincsenek állami támogatások. Szlovákiát se támogatjuk.
  De ha ez nem tetszik, akkor van alternatív megoldás is. Lehet felvételüket kérni bármely más államba vagy megmaradni Magyarország részének. Mindkét esetben tudomásul kell venni, hogy az anyaországnak törvényei vannak, amelyeket be kell tartani.
  Monok vagy független, vagy nem. Döntse el. Ha eldöntötte, akkor pedig tartsa ahhoz magát.

»»»»»»