Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools


Adatrögzítés

Húsz évre tervezték a kísérletet. Az Első Többszörös Fénysebességű Automata Űrhajó szuperfénymotorjai annyi energiát fogyasztanak, hogy csupán hatvan óra hosszat működhetnek, de ezalatt a hajó egész naprendszereken repül át egy pontosan kiszámított, roppant körpályán. A hatalmas időeltolódás miatt a Földön húsz év telik el, mialatt a hajó megteszi bámulatos útját.
  Minden simán ment. A hajó kiröppent a Hold körül keringő űrállomásról, és eltűnt az űrben. Húsz évig semmit sem tudtak róla, hiszen ha küldene jeleket, azok később érnének a Földre, mint maga a hajó. Húsz év múlva aztán egyszer csak előröppent az űrből, pontosan oda, ahol várták. Elővigyázatosságból semmilyen űrbeli forgalmat nem engedélyeztek már napok óta, de az óvatosság túlzottnak bizonyult. A hajó milliomod másodpercnyi és ezredmilliméternyi pontossággal a tervezett helyen és időben bukkant föl. Ebből tudni lehetett, hogy egész útját ilyen pontosan tette meg, a hihetetlenül fejlett szuperszámítógép segítségével, amely csillagok és bolygók sokaságáról készített felbecsülhetetlen értékű elemzéseket, filmfelvételeket.
  A kísérletben részt vevő csillagászok már ott voltak a teremben, ahol a földi vevőkészülék volt elhelyezve, ezt húsz éven át gondosan megőrizték. A hajó érkezését a műszerek azonnal jelezték, s a csillagászoknak meg a tévénézők milliárdjainak épp csak az első örömkiáltásokra volt idejük, amikor a számítógépek már föl is vették a kapcsolatot, és a hihetetlenül fejlett, precíz technikának köszönhetően néhány másodperc múlva megjelent a nagy kivetítőn a hajó számítógépének képe.
  Az adatrögzítés megkezdéséhez nyomja meg az OK gombot.

»»»»»»