Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools
A meghiúsult labda

Érti valaki azt a hablatyolást, amivé poszttoló torzította az anyanyelvét? Üdítőital helyett termék, ember helyett fogyasztó, a promócióra magyar szó sincsen, valaha reklámnak mondtuk, de aztán a döngölő szakemberek beleszerettek a promóció szóba, ami előrelépést jelent (a reklám meg újrakiabálást, szerintem sokkal célszerűbb). Csak szólnék, hogy a kupakot a terméklogisztikai menedzserzsargonban csavarzárnak hívják, fogyasztónak ezt illik átmajmolnia.
  Ja, ami Plázacica problémáját illeti… életemben nem lehetne rávenni, hogy valamit azért vegyek meg, mert a termékpromóció marketingstratégiájának menedzsmentje promóciót marketingel a stratégiatermékből. Labdát akartál? Menj és vegyél. Már fizettél érte? Nem, üdítőért fizettél. (Ezért jobb szó az üdítő, mint a termék, mert a termék, az lehet gumicsizma vagy szotyolapörkölő gép is.) Az üdítőt megittad, egészségedre. Ígértek labdát? Ígérj nekik bosszúból még nagyobb labdát, aztán ne add oda.
  Ha a tévében azt reklámozzák, hogy nyalj békát, akkor megnyalod a békát? Két napig köpködni fogsz, de felőlem nyugodtan. A gyereket kár volt behülyíteni azzal, hogy termékpromóciós csavarzárkollekció beszolgáltatása fejében promóciós termék nyújtásában részesül, magyarul labdát kap, de így jártál, most vehetsz neki labdát pénzért. Szerintem tedd meg, mert akkor lesz neki labdája és játszhat vele igazi játékot. Az nem játék, amit a promóciós marketinggel termékeltetek, az Játék. Nagybetűvel. Tudod, mi a különbség?
  játék (kisbetűvel, magyarul): önmagában öncélú, érdek nélküli elfoglaltság, amelyet a játékosok által kreált szabályok keretein belül folytatunk, és nincs vele más célunk, mint jól érezni magunkat
  Játék (nagybetűvel, marketingpromócióul): anyagi haszonszerzés céljából folytatott üzleti tevékenység, amelynek során a Játékosok a Cég által kreált, ügyvédi nyelven leírt szabályok szerint olyasmit csinálnak, ami semmilyen örömet nem szerez, de a végén reményük van valamilyen anyagi haszonra (akár autót is nyerhetnek, csak önnek, csak most)
  Nézz körül a játékboltban és vegyél a gyerekednek igazi játékokat, amikhez nem ügyvédek írták a használati utasítást. És ezentúl olyan üdítőt igyatok, amilyen ízlik, nem pedig aminek a kupakjaival akár autót is nyerhettek (csak önnek, csak most). Akkor van rá remény, hogy a gyereked kigyógyul az eddigi félrenevelésből és ember lesz belőle, nem plázacica.

»»»»»»