Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




A hercengő

Formálisan még nem állították vissza a királyságot, de Mária „ha nincs a népnek kenyere, egyenek kalácsot” Antónia szelleme már újraéledt I. Orbán Ráhelben, aki egy trónörökös leereszkedésével nyilatkozta le a Facebookon, hogy mégis mit képzelünk mi, még hogy ő az apja pénzéből tanul Svájcban, holott huszonöt éves, férjes asszony. Természetesen Bourbon XVI. Lajos Ágostné született Habsburg-Lotaringiai Mária Antónia Jozefa Johanna kalácsetető főhercegnő sem azért pazarolhatott el akkora vagyonokat, amiért megkapta a Madame Déficit gúnynevet a néptől, az istenadta néptől, mert az apja volt a német–római császár, az anyja meg néni létére magyar király – dehogyis. Amikor Mária Antónia megérkezett Párizsba, keményen dolgozni és tanulni kezdett, és ebből lett az az óriási vagyon, amit akkor már nyugodt szívvel eldorbézolhatott, hiszen ha magánál tartja, akkor csak állnak a ládafiában a súlyos aranyak, így viszont visszakerültek a párizsi gazdaság vérkeringésébe, ugye, milyen rendes tőle?
  Orbán Ráhel annyi pénzt keresett huszonöt éves korára, önerőből, hogy tizenötmilliós tandíjat tud fizetni, kész, ennyi a történet, emberek, tessék továbbhaladni, nincs itt semmi látnivaló! A szállodaipar tudvalevőleg nagyon jól fizet, az ember beáll egy szállodába friss közgazdász diplomával, három év alatt több tízmillió forintot lehet félretenni, hiszen a szállodák aranybányák, ott van például a Stefánián a Hungária szálló, no, az negyven éve üresen áll. Akkor ugyan miért támadják az ellenzéki politikusok Orbánt az ő Rasiján keresztül?
  Azért, mert Orbán direkt kiprovokálta, amikor királyi dinasztiát csinált a gyerekeiből. Azért, mert történetesen éppen Orbán Rasi az esküvőjével és az ellopott telefonos botrányával olyan magasságokba emeltetett a lakájmédiában, amire Kalácsetető Antónia óta nem volt példa, és őt ezért lefejezték. Gyakorlatilag érinthetetlenné és megközelíthetetlenné változott, én például most már kimondottan ódzkodnék attól, hogy elmenjek egy rendezvényre, amin Rasi hercengő is ott van, mert ha eltűnik a fülbevalója, akkor az ott levő hatszáz embert mind rabosítják, DNS-mintát vesznek tőlük, és amikor hetek múlva kitámolygunk a fogdabörtön ajtaján, akkor még kiderül, hogy Mesterházy gyerekének én vagyok az apja, hát kösszépen, ezt inkább nem. Akinek esze van, az ezek után rettegve menekül a királyi család közeléből, uramisten, mi lesz, ha ugyanabban az utcában vagyok, amikor a legkisebbnek leesik a fagyija?
  Azért támadja az „ellenzék”, már ha ilyen egyáltalán létezik még a NER alatt, Rasin keresztül a nagybetűs Édesapját, mert a narancshatalom kivagyisága a Kalácsetető óta nem látott szintre emelkedett, miközben akkora tömegek éheznek, amekkorákat meg a világháború óta nem látott ez az ország. Félmilliós táskákkal parádéznak, a gombamód szaporodó stadionokba már „gyepvilágító berendezést” is vesznek milliókért, időnként találnak néhány be nem vallott milliárdot, szóval mindent megtesznek, hogy a nép lássa: ők nemcsak iszonyatosan gazdagok, ők azt is megengedhetik maguknak, hogy kérkedjenek az iszonyatos gazdagságukkal. Közben az ország haiti nyomorba zuhan, és örülnek neki. Ha nem örülnének, tennének ellene. Tudnának.

És akkor jön I. Orbán Rasi főhercengő, és elherceng a sikereivel, amikről mindenki tudja, anélkül hogy bárminek utánanézne, hogy ez így nem történhetett. Mert kétszer kettő mindig négy, illetve öt, de soha nem tizenötmillió! Mert huszonöt éves kiskölykök a saját erejükből ennyit márpedig nem keresnek, illetve nagy ritkán egy-egy akad, Zuckerberg meg Notch, de azok világraszólót alkottak. Rasi nem. Orbán, a te Rasid nem Harún ar-Rasid, szóval a valóságról való tájékoztatást inkább mégse tőle várnánk. Ez itt egy köztársaság, bárhogyan szeretnéd átalakítani és bármivé, nálunk nincsen táptalaja királyi család gründolásának, de ha valaha mégis, akkor az nem a te családod lesz. Van nekünk igazi királyunk, őrajta sokkal jobbakat lehet röhögni. Itt nem lesz I. Orbán Rasi főhercengő meg I. Orbán Gazsi királyi főhenceg, stadioni gróf, legfeljebb még nagyobb röhögés.
  Rongyrázás, az viszont lesz. Aztán kiborgáljuk a káltavélte ripándékmányt.

»»»»»»